24/4/10

ENIGMES SABÀTICS (20): La dona d'acció d'un home d'acció






Avui l'enigma també anirà a l'entorn d'una dona de vida curta però apassionada i heroica, sobre tot considerant l'època en la qual va viure. A la seva terra porten el seu nom dos municipis i té diferents monuments i fins i tot una gran avinguda dedicada allà on va morir. El seu espòs compta amb monuments a gairebé tot el món, encara que també hi ha qui pensa que té aspectes molt foscos en la seva biografia. És clar que l'època era violenta i arrauxada i els valors morals i patriòtics es veien de forma molt diferent de l'actual.

Mal casada molt jove, aquesta dama va ser després la parella d'un home aventurer, polític, lluitador i de vida molt moguda, allò que en diríem un revolucionari internacional. Un home deu anys més gran que en Savalls, que va iniciar la seva vida allà on el carlí l'acabaria, a una ciutat que aleshores no era del país al qual pertany actualment. El mapa d'Europa era molt diferent del d'ara, les fronteres són sempre molt més fràgil del que ens semblen. 

La mort d'aquesta dona va estar envoltada de misteri, es van fer córrer moltes brames, però sembla que, de fet, va ocasionar-la una malaltia de l'època, agreujada pel fet que estava embarassada i que no se la va poder cuidar de forma adient, ja que tot va passar en un moment amarg, de fugida.

El seu famós marit ni tan sols no li va ser fidel del tot en vida i es va casar dues vegades més, però, això sí, sempre va considerar aquesta noia la seva gran companya, el gran amor de la seva complexa vida.

Aquesta senyora va idear una peça de vestir que va esdevenir molt popular, una mica com allò del cuello Mao. Un producte d'ús popular que va donar molts maldecaps i va provocar moltes desgràcies en el temps dels nostres pares i en les infanteses dels qui som més grandets, també va portar el nom del lluitador, encara que no he pogut esbrinar-ne el motiu exacte.

Cal dir que el revolucionari, ja gran, es va haver de retirar a un indret que s'havia comprat, decebut, com sol passar, de com anava la qüestió política. De tota manera va poder finar vellet i de mort natural, cosa que, si meditem en com moltes revolucions s'empassen els seus fills, és tot un èxit vital. Els fills que va tenir amb aquesta noia van ser, també, homes i dones d'acció.

Sabeu qui va ser la noia i qui va ser el seu famós marit? I quina relació tenen amb les imatges penjades???


Una més,vinga:


Em sembla que avui és molt senzill, tot plegat.

5 comentaris:

Orio43 ha dit...

Qui és ella?
Ana Maria de Jesus Ribeiro coneguda com Anita Garibaldi
http://es.wikipedia.org/wiki/Anita_Garibaldi

El seu famós marit
Giuseppe Garibaldi
http://ca.wikipedia.org/wiki/Giuseppe_Garibaldi

Imatge 1 On va anar
De moment res

Imatge 2 Ciutat
Es Niça ho sabem de l’enigma d’en Savalls

Imatge 3- raïm
Al Brasil hi ha la ciutat de Garibaldi on produeixen vi “espumante” i fan el 60% de la producció de vi del país.

Imarge 4- símbols
L’escaire i el compàs, els símbols mesònics més coneguts. la G no te res a veure amb els Garibaldi, sí amb la Gnosis o coneixement superior. Ell va forma part de la lògia mesònica “Asilo di Vertud.”

Imatge 5-
De moment res

Imatge 6- nom fill
La imatge és de Ciro Menotti patriota italià. El seu primer fill li va posar el nom de Menotti.

Referent a la peça de vestir et refereixes a la “Garibaldina” he trobat:
“¡Garibaldi vestido de Colorado del Monte o cosa parecida!. Montanelli dice que era un grembiulotto que usarían los matarifes de los saladeros, pero puede que más haya sido una prenda militar, la que después en su honor se llamó la garibaldina. “ hi ha foto a:
http://www.elortiba.org/foro/viewtopic.php?p=17400&sid=e2404abad6adeb1c232d60051096de2b

Anònim ha dit...

PARLES D' UNA DONA D'ACCIO I AN "DESPISTO" PERO PROBEM.....
M.REMEDIOS ESCALADA (ERA TUBERCULOSA,NO SE SI VA SER UNA DONA D'ACCIO).
LOGIA LAUTARO.
GENERAL SAN MARTIN.
BOULOGNE SUR-MER(CREC)
JUGANT....

Tot Barcelona ha dit...

Un símbolo masón....¿ que tendrá que ver con todo esto ?...

Mercè Siles ha dit...

La dona de l'enigma és Ana Maria de Jesús Ribero(1821-1849), també anomenada Anita Garibaldi, doncs era la dona de Giuseppe Garibaldi.

En quan a les fotos només se dues, La 2ª que és Niza, a on va neixer Garibaldi i la 4rt. que és l'emblema de la masoneria a la qual pertanyia el fil Menotti Garibaldi. De les altres no estic segura i no tinc més temps per buscar-les.

Bé doncs, fins el pròxim enigma

Júlia ha dit...

Felicitats als encertants, Toni i Mercè, i gràcies per participar. Els qui no l'heu encertat podeu repassar la solució que penjo al post, encara que gairebé tot ho ha resolt, -com sempre, ep, poca broma-, en Toni.