4/8/13

MARIA CRISTINA, LA REGENT VIRTUOSA (PERSONATGE OCULT, 50)






La nostra darrera protagonista era, efectivament, Maria Cristina d'Habsburg, la vídua d'Alfons XII. A mi és una senyora que em cau bé, era seriosa i responsable i va fer bé la seva feina, enretirant-se quan calia i cercant els qui ella creia que eren els millors assessors. Va aguantar el cràpula del seu marit tot i que potser és va casar enamorada, considerant que el va trobar físicament atractiu quan el va conèixer i en aquella època i en aquell context de matrimonis de conveniència et podien casar amb qualsevol iaio. De jove es va haver d'escoltar sovint que no era bonica, la comparaven amb la seva mare o amb d'altres princeses de bon veure, com la mateixa Sissí, amb qui va tenir una bona amistat i que és un personatge absolutament sobrevalorat, gràcies, sobretot, al fet de ser guapa.

Maria Cristina va viure de forma responsable, va morir de pressa i quan calia i es va fer respectar. A mi, en general, les persones que fan bé la seva feina, encara que tinguin errades, em mereixen un respecte, encara més avui, quan les monarquies nostrades fan riure, la veritat. Això de Donya Virtudes li deien amb tota la raó i és que aquí igualment es critica la virtut com el vici, que seria el cas del seu espòs i del seu fill, que va sortir força ximplet i faldiller. Encara més, el vici desvetlla certes simpaties solidàries i tot.


I amb Na Virtuts acabo aquesta sèrie i a veure si m'animo a pensar en alguna cosa nova per a la tardor. Gràcies a tothom per participar,  en particular al Toni i la Núria, que tan constants han estat, sobretot en Toni, que em segueix des del temps dels enigmes anteriors i de qui copio la solució per no haver d'escriure tant. BON ESTIU, BONA HISTÒRIA, BONES HISTÒRIES I FINS A SEMPRE!!!





Maria Cristina d’Àustria

http://ca.wikipedia.org/wiki/Maria_Cristina_d%27%C3%80ustria

Imatge 1- rebesavi
Leopoldo de Habsburgo-Lorena

Imatge 2- neix castell
Castillo Židlochovice

Imatge 3- trobada
Villa Bellegarde, Arcachon, Francia

Imatge 4- amant
Elena Sanz

Imatge 5- imatge
Sant Ramón Nonat (Isabel II va demanar el crani d'aquest sant en el moment del part d'Alfons XII, es veu que tenia molta afició a envoltar-se de relíquies diverses en moments difícils)

Imatge 6- conseller
Práxedes Mateo Sagasta

Imatge 7- imatge expo
Exposició Universal de 1888 a Barcelona

Imatge 8- residència
Palau de Miramar a Sant Sebastià.

Imatge 9- cunyada
Maria de las Mercedes de Borbón

Imatge 10- cine ella
Marga Lopez

2 comentaris:

Orio43 ha dit...

Estimada Júlia,

Des del 12 de desembre de 2009 fins aquest 4 d’agost de 2013, m’has ofert 100 enigmes i 50 personatges que m’han ajudat a augmentar la meva pobre cultura en temes històrics. Realment la tasca que has fet mereix el meu profund agraïment. T’he seguit amb el màxim interès, esperant primer cada dissabte, desprès revisant la web quan entrava a l’ordinador, seguiré els teus escrits i opinions en els teus blocs.
Ara en història ja puc anar avançant amb les tertúlies i els llibres que el Gregor ens va recomanant. Si penses alguna activitat semblant, saps que estaré encantat de seguir sent el teu alumne fidel.

Toni

Júlia ha dit...

Gràcies, Toni, em sembla que jo encara m'ho he passat millor fent aquestes entrades, així que potser hi torno de tant en tant, precisament ahir em va sortir per la xarxa un personatge interessant i poc conegut, he, he. BON ESTIU, una abraçada!