Aquest regne va arribat a tenir dos reis, Lluís I i Lluís II. Precisament la seva creació va tenir lloc a Espanya, en el marc del Tractat d'Aranjuez. El seu nom va ser el de l'antic territori que els romans van acabar per absorbir i del qual en sabem poca cosa tot i que ens n'han restat molts objectes de tota mena.
Lluís I era duc de Parma i estava casat amb una infanta d'Espanya, Maria Lluïsa, que en el magnífic quadre de la família de Carles IV es pot veure amb un nen als braços, Lluís II, i amb el seu marit, que també era cosí seu, al costat.
La imatge de l'edifici pertany al Santuari de Santa Maria della Secatta, de Parma, i en ell s'hi guarda el cor d'un fill de Lluís II, Carles III de Parma.
Maria Lluïsa, en morir el seu marit, no va ser gaire fidel a Napoleó, qui va suprimir el regne que havia creat. La infanta va tornar a Espanya i va prendre part activa en els problemes entre Carles IV i el seu inefable fill, Ferran VII.
Després de la derrota de Napoleó, la família va aconseguir el Ducat de Lucca.
Carles Lluís, Lluís II, va ser a punt d'esdevenir rei de l'Argentina, en un intent, com a Mèxic, d'establir allà una monarquia estable. La imatge de la batalla correspon a la Batalla de Cepeda, on aquest intent es va veure frustrat.
L'escultura és la Quimera d'Arezzo, una famosa escultura etrusca, que ha sofert diferents arranjaments al llarg de la història i que es pot veure al museu arqueològic de Florència.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada