23/7/11

ENIGMA SABÀTIC (77): Una mort pomposa i una dama absorbent


Avui tornarem a la història frívola, tot i que en aquesta història s'hi barregen tota mena d'elements d'aquells que, en una pel·lícula de ficció o en una novel·la, resultarien inversemblants. Però la realitat no té perquè ser versemblant, és clar.

La nostra protagonista és una dama. Una dama que sembla que era molt atractiva, tot i que en la distància no ens ho pugui semblar tant. 


No era una pobra noia humil i afamada sinó que va néixer en una família benestant. Es va casar jove, amb un artista, però aviat les coses no van anar com havien d'anar i es van limitar a guardar les formes.

La senyora, de moral distreta, i en una època on hi havia moltes oportunitats, va començar a freqüentar senyors importants, alguns d'ells sembla que fins i tot compraven quadres al marit i tot. Per fer-li un favor, és clar.

El país on vivia es trobava en un moment crític. No feia molt hi havia hagut l'assassinat d'un president, la dimissió d'un altre i al final se'l va triar a ell com a solució pactada i unitària. 

Aquest senyor sembla que era amic de gresques i luxes, per això hi ha qui avui encara no s'explica com té, al seu país, tants carrers i edificis dedicats, quan d'altres més discrets han estat molt menys homenatjats.

A més, en el cas d'un afer molt important que va dividir el país, també va ser molt criticat. Ara bé, en d'altres temes polítics va reeixir, sembla que era discret i diplomàtic pel que fa a les relacions internacionals.

El cas és la seva mort va ser poc diplomàtica. La nostra dama, que havia esdevingut amiga íntima del senyor, exercia la seva feina tan a fons que l'home va finar, no ben bé entre els seus braços, sinó, segons expliquen, en una posició compromesa que va precisar fins i tot d'una una intervenció de perruqueria per tal de dissimular la qüestió. La cosa es va voler tapar, però va arribar a ser del domini públic i encara s'hi va posar més pa que formatge.

Ah, però la dama no va passar pas a l'anonimat. Al cap d'uns anys me la troben lligada al llit i a les cambres del costat el marit i la seva mare, morts de forma estranya. La dama va explicar una història rareta, sobre uns encaputxats assassins, en el més pur estil diabòlic.

Tenia molts coneguts i se'n va sortir, la cosa no es va aclarir mai i encara no s'ha aclarit, aquest sí que és un enigma de veritat. Per cert, el cavaller exòtic de la fotografia sembla que també va ser un dels seus clients.

Fins i tot un admirador d'ella es va voler declarar culpable, però se li va veure el llautó.

La senyora va continuar amb la seva vida habitual, ara era vídua i ho tenia tot molt millor.


Va pescar, ja madureta, un aristòcrata d'un altre país, amb títol i tot, es va casar amb ell, fins i tot en aquells temps van filmar l'esdeveniment i va viure, imagino que feliçment, fins els vuitanta-cinc anys, si fa no fa.

La moral d'aquesta història resulta evident: la vida és injusta i els bojos fan bitlles.

Pista: El títol del post té segones intencions, fins i tot en la llengua materna de la nostra dama.

L'enigma és fàcil, ja que sempre que a algun polític important se li retreu la seva lleugeresa pel que fa al tema eròtic, com ara al pobre Clinton, algú recorda que allà va passar això i ningú no es va escandalitzar gaire. Al contrari, com ja he explicat, hi ha més carrers dedicats a aquest cavaller que no pas a molts d'altres més remarcables en tots els sentits 'morals'.


Qui va ser ella? Qui va ser el cavaller important mort en compromeses circumstàncies? Què tenen a veure les imatges on no hi surt 'ella' amb tot plegat?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

felix faure, president, per cert quina bona mort, a mi m'agradaria sentir noves sensacions

ella era marguerite steinheil

la rosassa es de la catedral notre dame de laon

castillo

Anònim ha dit...

La dama en questió, es:
Margarita Steinheil.
El president amb molt poc honor, François Félix Faure
La segona imatge és la de la dama que ens ocupa.
la tercera: el Rei Sisowath de Cambodge.
La quarta, el dia del casori amb el Baro Abinger, l'any 1917
i la última no sé ón està aquest rellotge floral.
Núria

Orio43 ha dit...

Ella.
Marguerite Steinheil, anomenada “La pompe funèbre”

Cavaller important mort en compromeses circumstàncies.
Félix Faure, president de França de 1895 a 1899.


Imatge 1
Rosetó de la Catedral de Laon, restaurat el 1865 per Adolph Steinheil, primer marit de la Margarida.

Imatge 2
ella

Imatge 3
L'Hôtel de Département du Territoire-de-Belfort

Imatge 4
Sisowath de Cambotja.

Imatge 5
Marguerite Steinheil and Baron Abinger's wedding day, 1917


Imatge 6
Floral Clock, Palmeira Square, a Hove (Anglaterra), on va morir.


Sort que vaig estudiar francès a cal senyor Nolis.

Júlia ha dit...

Ep, quin enigma, eh? El veritable enigma és com dames d'aquesta empenta succionadora se surten de totes i acaben còmodament retirades a Anglaterra. Així és la vida.