10/6/11

SOLUCIÓ A L'ENIGMA SABÀTIC 71: Bon pagès i bon polític


(Imatge: estàtua dedicada a Cincinnat a la ciutat de Cincinnati)

El nostre protagonista era, com heu endevinat, Lucius Quinctius Cincinnatus, conegut entre d'altres coses per haver donat nom a la ciutat americana de Cincinatti. Va ser un home intel·ligent, cridat a col·laborar en el govern en moments difícils i que un cop realitzada la feina tornava a la seva arada sense complexos.

El primer rostre era el de Marc Porci Cató, gràcies al qual coneixem la història de Cincinnat. També gràcies a aquest senyor vam conèixer com se celebrava la Suovetaurilia, una cerimònia de sacrifici als deus molt coneguda i prestigiosa, que podíeu veure en el relleu penjat al blog.


El senyor elegant era Henry Knox, un dels fundadors de la Societat dels Cicinnats, americana, que va batejar la ciutat de Cincinnati amb el seu nom actual. Va ser secretari de Washington.

Les dues imatges següents pertanyien a la ciutat de Cincinnati, la segona mostra el prestigiós Cincinnati Music Hall.

I el quadre neoclàssic, de Juan Antonio Ribera, pintat el 1806, mostra Cincinnat deixant l'arada per tornar a col·laborar en el govern, un tema molt estimat pels pintors de l'època.I aquí teniu els protagonistes d'aquella emissora que ens va fer passar tan bones estones fa anys!!!

1 comentari:

Miquel ha dit...

Ostres ¡¡¡¡ gracies..