2/11/10

NOVA TERTÚLIA: FELIP II i la seva època



ATENCIÓ! COMUNICAT DEL COORDINADOR GENERAL:


Aquest divendres 5 de novembre, tertúlia d’història, amb el llibre:

Felipe II
Autor: Geoffrey Parker
Editorial Alianza.

A l'Arxiu d'història de Barcelona a Ca l'Ardiaca
C/ Santa Llúcia, 1
(Barcelona)

De 18:00 a 20:30

Aquests dies s’ha editat una nova biografia de Felip II d’aquest mateix autor, més amplia i també més cara.


També fer un recordatori general de que la nostre tertúlia és oberta a tothom, a historiadors/es i no historiadors/es,  gent de totes les cultures, i nivells formatius, perquè el que venim a fer és aprendre entre tots i totes.

Aquells/es que sàpiguen molt d’un tema que ho  expliquin conscients que hi ha molts i molts que no en tenim ni idea i que ho facin de la manera més didàctica, explicativa  i argumentada, i per altre banda els que sabem poc no ens tallem a participar, perquè tots i totes tenim una intel·ligència cultural de la nostre experiència viscuda, i podem fer moltes aportacions i reflexions a partir del que ens suggereix una lectura. La tertúlia no és només debat i opinions enfrontades, sinó també diàleg, compartir el coneixement, parlar del que ens un suggereix una època determinada, i aprendre d’una manera dialogada, relaxada i distesa, sense cap tipus de competició de a veure qui sap més o qui diu el comentari més crític. I cadascun amb el seu vocabulari i amb les seves expressions, tant és pot utilitzar la paraula epistemològic  com dir que l’època de Felip II mola un mogollón.


Perquè la nostre tertúlia és la millor tertúlia de totes les que és fan i desfan


També a la tertúlia podríem dedicar uns minuts a parlar del blog, ja que al principi el fèiem servir més i participàvem més tots i totes. Crec que ens podríem comprometre entre tots i totes a millorar-ho, a fer aportacions de noticies, penjar articles propis i d’altres, aspirar a tenir un blog que sigui un referent com ho comença a ser la tertúlia, perquè sembla que aviat també parlaran de nosaltres en un llibre. A la tertúlia ho comentem.

Una abraçada

Gregor


(A la fotografia, els participants masculins de la tertúlia van arribant a l'Arxiu)


2 comentaris:

Gregor ha dit...

la segura de la entrada trobo que se sembla molt a felip II en aquesta foto

Júlia ha dit...

Per això he fet la comparació, l'edifici també és per l'estil, he, he.

A partir d'aquí pots anar identificant la resta de la gent...