24/8/10

ENIGMA ESTIVAL adient A LA LECTURA EN CURS











La darrera guerra carlista va coincidir amb els inicis de la fotografia i per aquest motiu comptem amb força imatges una mica inquietants dels seus protagonistes. Això ha fet que fins i tot s'editessin llibres amb reculls fotogràfics d'aquella època i d'aquells fets.

Per anar fent ambient, proposo un senzill enigma estival, podeu identificar alguns dels personatges del carlisme en aquestes fotografies???

També són molt abundants els quadres on es reflecteixen fets cabdals de les guerres carlistes.

I, per acabar, un acudit actual sobre el tema:



5 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

Zumalacarregui ?...

Júlia ha dit...

Podria ser, pero no, y además tenia la boina más grande, jeje.

Orio43 ha dit...

Com esperava els teus enigmes!!. Desprès del repòs estival em torno a posar les piles i realment ha estat bastant sencill aquest, però molt interessant i complementari de les lectures dels llibres que he trobat, El Carlismo i Carlinades el “Far West” a la catalana, quines dues visions més diferents. Bé les respostes:

Fotografia 1
Don Carlos i el seu estat major

Fotografia 2
Grup del “cura Santa Cruz”

Fotografia 3
El general Francesc Savall i la seva plana major a Catalunya. Segona guerra carlista.

Fotografia 4
Don Carlos VII de Borbon amb el seu gos

Fotografia 5
Marian Katherine Richards, dona de Ramon Cabrera

Júlia ha dit...

Toni, jo també enyorava això de 'posar enigmes' així que de tant en tant n'aniré posant algun sense l'obligació de fer-ho cada setmana,

Com sempre, un excel·lent"

Com que estic de ple amb el tema carlista m'ha agafat per cercar informacions sobre el tema, com a curiositat passa per la web del Terç de Montserrat, només per comprovar els cognoms ben catalans de tants morts per aquesta curiosa 'causa'.
http://elmontserrat.1936-1939.com/

He vist també que Payne, de qui vam comentar el llibre sobre el feixisme en va escriure un per encàrreg sobre els carlistes, també deu ser interessant.

Molta història oblidada,

Júlia ha dit...

Per cert, he llegit en algun lloc que la foto de Carlos amb el gos es va fer imitant la pintura de Carlos I de Tiziano, coses dels monarques, encara que no fossin ben bé 'oficials'...