8/3/10

Dos anys de TERTÚLIES!!!!


DOS ANYS DE TERTÚLIES D'HISTÒRIA

Aquest mes de març ja farà dos anys que fem la tertúlia d’història del grup 99.

Ha passat poc i molt temps a la vegada, però cada vegada ens ho passem més bé i aprenem més coses. 

També han passat molta gent, moltes pàgines i moltes històries i la cosa ha anat a més, primer es va anar consolidant la tertúlia i el sopar posterior a la Palma, després va aparèixer el blog, el grup del facebook, l’associació, els jocs i enigmes històrics, i ves a saber on anirem a parar.

Crec que ha estat un èxit col·lectiu de totes les persones que hi hem participat ja que som persones que gaudim de la història en general, més enllà del tema i època del llibre que llegim. A més a més la interacció igualitària que és dóna,  inspirada en les tertúlies dialògiques, possibilita la participació de tothom. 

A tot això s’hi ha de sumar el lloc emblemàtic on les fem, l’Arxiu Històric de Barcelona, i les ocultes presencies que recorren les seves sales. Jo crec que son els cants de la musa Clio, que ens inspiren quan tenim la paraula.

Gosaria dir que gairebé he aprés més a la tertúlia que no pas en tota la carrera d’història, aquí he llegit llibres que mai no hauria llegit i, en posar en comú la lectura, sovint he trobat la veritat polièdrica que ha aportat cada participant.

La pròxima tertúlia toca parlar de la Revolució Francesa, després dels altres catalans, i per acabar la temporada tertuliera, ja de cara a l'estiu, l’Imperi Roma. Quins apassionats viatges en el temps i com n'és d'interessant i motivador fer-los rodejats d’amics i amigues!

Som els i les millors!

Gregor Siles

2 comentaris:

Gregor ha dit...

quan fem 10 anys tindrem que fer una festa històrica

Júlia ha dit...

Ui, farem festa grossa!!!!!