8/1/10

Solució de l'Enigma Sabàtic: Jenny, Françoise, Victòria...






Les solucions rebudes a l'Enigma van ser totes correctes i ja estan publicats els comentaris. Com que el primer en respondre va ser l'Oriol, copio la seva completíssima i acurada solució:


L’esposa d’en Banyeta: Jenny von Westphalen, germana del ministre del interior prusià.

La biògrafa: Françoise Giroud, va neixer a Lausanne a Suïssa.


 La biografia: Jenny Marx ou la Femme du diable, 1992, Prix Gabrielle d'Estrées

La casa on van viure el matrimoni Marx: 30 rue Vanneau, Paris

La foto-sexy: Es pot referir a la alliberació de la dona?

I això d’en Banyeta, ja esta bé pobre Carles, si ell era un sant baró, (no de Maldà)




Sobre el comentari sobre això d'en Banyeta, he de dir que no ho vaig fer per cap tendència anti-marxista, sinó per donar una pista sobre el nom de la biografia: La femme du diable. 


Allò que ningú ha pogut esbrinar ha estat la relació de la fotografia de la noia sexi, que és la inefable Victoria Beckham, amb el tema. Doncs resulta que fa poc es va escampar una notícia que aquí  podeu llegir i que copio de El Heraldo de Aragón, encara que ha sortit a molts diaris d'Espanya i l'estranger:


Victoria Beckham tiene antepasados alemanes, pero no son unos familiares cualquiera, ya que, según el diario italiano 'Corriere della sera' la ex 'spice girl' desciende de un comunista germano del siglo XIX que era camarada del mismísimo Karl Marx. En concreto es familia de Carl Heinrich Pfaender, que también era artista, asegura Hans Mueller, un historiador de la ciudad suroccidental de Heilbronn. 


De este modo, Mueller señaló que llevaba un tiempo investigando la vida de Pfaender, oriundo de Heilbronn, quien vivió entre 1819 y 1876, y fue un colaborador cercano de Marx y Friedrich Engels. Además, descubrió también que Pfaender participó en la revolución fallida de 1848, y se vio forzado a huir a Londres, en donde trabajó como miniaturista y pintor para ganarse la vida, agregó. "Ciertamente no se hizo rico al hacerlo," detalló Mueller al diario italiano. "Su esposa fue enterrada en una tumba de pobre," apuntó. 


El historiador dijo que se sorprendió al descubrir un vinculo entre un pionero del movimiento de trabajadores y la mujer del ex jugador del real Madrid. Por ello, contactó a la madre de Beckham, Jacqueline. Mueller añadió que ella había confirmado sus hallazgos y prometió decirle a Victoria, que actualmente vive en Los Angeles con su familia, lo que había descubierto. 


Puede que éste sea el antepasado de donde Victoria haya sacado su vena artística, ya que, explicó el historiador, el hermano de Pfaender, Wilhelm, era cantante coral, aunque sólo aficionado, ya que posteriormente tuvo que emigrar a Estados Unidos, en 1848, en donde se convirtió en tesorero del estado en Minnesota.



Ep, poca broma. I, allò que diem, si els avis puguessin aixecar el cap i veure com evoluciona la descendència...


Per cert, l'any 1993 la televisió francesa va fer una sèrie sobre Jenny Marx, protagonizada per Marie-Christine Barrault que no crec que puguem veure per aquí, llàstima.