6/3/09

Bombardeigs a Manresa

Pau Vinyes ens fa arribar aquesta informació:


Amb motiu del 70è aniversari dels bombardeigs a Manresa, el web "Els bombardeigs franquistes a Manresa (1938-39)", creat ara fa 3 anys, ha renovat completament el seu disseny i ha ampliat notablement els seus continguts. Ara, a més del mapa de les bombes, la relació de les víctimes mortals, els textos explicatius i els vídeos dels testimonis dels fets i de familiars de les víctimes, el web ofereix:

- Més de 100 documents -tots ells inèdits i molts d'un gran interès històric- procedents dels arxius de Manresa, Àvila, Villaviciosa de Odón i Roma. Cal destacar especialment els que es refereixen a informacions de l'espionatge franquista sobre els objectius de Manresa que calia bombardejar. També a informacions confidencials de l'aviació italiana i de la Legió Còndor.

- L'opuscle titulat "Bombes franquistes sobre Manresa" (en format pdf)

- El dossier didàctic del documental sobre els bombardeigs, també en format pdf

-La gravació d'un testimoni d'excepció del primer bombardeig, la manresana Eugènia Cañellas.

Us fem saber també la nova adreça del web:

http://www.memoria.cat/bombardeigs

També us recordem que aquest diumenge, dia 21 de desembre, a les 12 del migdia, al claustre del Museu Comarcal de Manresa (Via de Sant Ignasi 40), tindrà lloc un acte institucional d'homenatge a les 35 víctimes mortals dels bombardeigs franquistes, que constarà d'una lectura de textos i música. En el transcurs de l'acte es descobrirà una placa en record de les víctimes.

Finalment, dir-vos que al Museu Comarcal de Manresa i fins al 25 de gener podeu veure les exposicions "Quan plovien bombes" i "Bombes franquistes sobre Manresa".