5/3/09

Joaquim Ventalló, en el record

Per la importància del personatge i la relació amb el conferenciant reproduïm al blog la informació sobre la xerrada que farà en Pau Vinyes el 13 de març:

El proper divendres dia 13 de març, a les 19.30 hores, a la sala d'actes del Centre d'Estudis Ignasi Iglésias (carrer Ignsi Iglésias, 35) en Pau Vinyes i Roig, historiador, pronunciarà la conferència "Joaquim Ventalló i Vergés (1899-1996). Periodista, Tinent d'Alcalde de Sant Andreu i traductor de Tintín al català".

L'acte serà presentat per Jaume Seda i Mariné, president del Centre d'Estudis Ignasi Iglésias.La xerrada compta amb la col·laboració del Centre d'Estudis Ignasi Iglésias, l'Editorial Duxelem i la Fundació Josep Irla.


Joaquim Ventalló
és un important personatge de la nostra cultura, avui injustament poc recordat, en general; va ser d'aquestes grans persones que van rebre per totes bandes a causa de la guerra civil, amenaçat per la FAI, represaliat més endavant... Va tenir un paper remarcable en la represa cultural catalana; a més de traduir els llibres de Tintín va publicar un volum importantíssim sobre les escoles populars i va col·laborar en la represa pedagògica dels seixanta i setanta, col·laborant amb les Escoles d'Estiu de l'època. També va fer periodisme, tant a diaris diversos com a la ràdio. Crec que pagaria la pena posar el seu nom a alguna escola o biblioteca, per exemple.