23/10/08

XERRADA SOBRE LA SETMANA TRÀGICA


L'any que ve, 2009, farà cent anys dels fets de la Setmana Tràgica. Encara hi ha molts misteris a l'entorn d'aquells fets i dels seus protagonistes, malauradament molts llibres interessants no s'han reeditat i costen de trobar. Els Centres d'Estudis endegaran diferents actes coordinats i segurament les institucions s'hi afegiran. De moment a CERHISEC, el centre per a la recuperació i difusió de la història del Poble-sec, inaugurem el cicle anual de xerrades amb una dedicada a aquells esdeveniments. Serà dimarts que ve, 28 d'octubre, a dos quarts de vuit del vespre, a la Biblioteca Francesc Boix, del Poble-sec (carrer de Blai). La faig jo mateixa i si us interessa el tema podeu venir, doncs l'entrada és lliure i gratuïta. Si sabeu de persones interessades en el tema els podeu informar sobre la xerrada.

Júlia Costa


5 comentaris:

Anònim ha dit...

Com va anar la xarrada, algú va sortir en defensa de Ferrer i Guàrdia, o va tornar a ser considerat culpable

Júlia ha dit...

Ferrer encara és polèmic, hi va haver de tot. A més, una cosa és la seva mort inusta, i l'altre la seva personalitat engimàtica, contradictòria i amb molts punts foscos, mitificada per determinats sectors. A veure si el centenari ens amolla més elements de judici.

Anònim ha dit...

Aquest senyor necesita una bona biografía i imparcial, una mica del tipus la del Lerroux del Alvarez Junco, en aquest mateix llibre parla de les parts més fosques de Ferrer.

Anònim ha dit...

"setmana tràgica" és el nom que li donà la premsa de dretes. Els fets, o "successos" de juliol va ser el nom popular fins abans de la guerra

Júlia ha dit...

Efectivament, manca una biografia objectiva, però em sembla que això és difícil, tant per la manca de documentació com per les passions que encara desvetlla el seu record.

Sobre el nom de Setmana Tràgica, crec que ja abans de la guerra se n'havia dit així en algun context, no n'he trobat l'origen exacte. De tota manera, agradi o no, i encara que hi ha hagut setmanes molt més tràgiques a la nostra història recent, em sembla que el nom ja s'ha tornat força definitiu.