27/1/18

ÁNGELA RUIZ ROBLES, MOLT MÉS QUE UNA MESTRA

Resultat d'imatges

La nostra protagonista era, efectivament, Ángela Ruíz Robles, una dama admirable que va viure i treballar en temps en els quals no era fàcil reeixir. Va tenir un dels pocs oficis que podia tenir una dona en el passat, mestra, però va ser escriptora, pedagoga, inventora, editora... En els darrers anys s'ha donat a conèixer més la seva figura i la seva trajectòria, pensar en què hauria pogut esdevenir en un altre país seria fer cultura-ficció. 
Resultat d'imatges de angela ruiz robles libro

Malgrat tot, ja en vida va obtenir molts reconeixements, però, per exemple, no va aconseguir finançament per al seu innovador llibre total precursor del llibre digital. La nostra mestra va donar classe de tota mena de matèries, va dirigir escoles, va fundar una editorial, va escriure molts llibres i va inventar estris com aquest llibre. A més a més, es va  casar i va tenir tres filles. 

Ángela Ruiz Robles, doña Angelita,  defuig la imatge de la mestra funcionària franquista tòpica i demostra que quan hi ha iniciativa i empenta es poden fer moltes coses interessants, malgrat les circumstàncies i el context.