31/10/14

ANTHONY ARMSTRONG-JONES, EL LORD RETRATISTA, ELS SEUS AMORS I LES SEVES CIRCUMSTÀNCIES


El protagonista de l'enigma era ANTHONY ARMSTRONG-JONES, lord SNOWDON. Tot i que aquest senyor és un fotògraf remarcable i darrerament s'ha escrit força sobre una darrera exposició seva, va ser més conegut del gran públic gràcies a les revistes del cor de fa anys i al seu casament amb la princesa Margarida d'Anglaterra.

A la primera fotografia podieu veure un seu il·lustre avantpassat per via col·lateral, l'arquitecte Alfred Messel.

Com que les fotografies següents van ser endevinades per la Núria, en copio les seves respostes.
Foto nº 2 - Roddy Llewellyn
Foto nº 3 - Daniel Chatto
Foto nº 4 - Michael Lindsay-Hogg
Foto nº 5 - Edouard Linley Sambourne


La fotografia número 6 pertany, com comenta en Toni, a Victoria Melita de Sajonia, una princesa britànica amb una vida complicada i interessant, el divorci de la qual va fer tronar i ploure en aquells temps de moral victoriana. Aquí en podeu llegir la vida.Continuo copiant les respostes encertades:

Foto nº 7 - Melani Cable-Alexander
Foto nº 8 - Casament de la filla del segon matrimoni, Frances Armstrong-Jones
Foto nº 9 - Revistes angleses  (de fet publicacions per a les quals havia treballat el nostre personatge)


La fotografia número 10 és una de les que s'han pogut veure en exposicions sobre l'obra d'aquest senyor, retratista interessant més enllà dels seus amors i desamors. Mostra una altra fotògrafa, Eve Arnold.Foto nº 11 - Charles Patrick Inigo, darrer hereu dels títols d'aquest senyor, un seu nét.


Ah, aquells temps en els quals els divorcis de l'aristocràcia eren un escàndol!!! Ara ja res no ens fa ni fu ni fa i ni tan sols l'aristocràcia és allò que havia estat, què hi farem.