30/7/12

JOHN DILLINGER, L'ENEMIC PÚBLIC NÚMERO 1 (personatge ocult, 29)





El nostre protagonista era John Dillinger, un personatge mític i de curta vida.

La primera imatge pertanyia a Indianàpolis, ciutat on va néixer. 

La insignia feia referència a la flota americana, en la qual va estar un temps.

La fotografia del jugador de beisbol a la seva excel·lència en aquest esport, que va demostrar en una de les seves primeres estades a la presó.


El sabó, al material amb el qual sembla que es va fabricar una falsa pistola, amb la qual va aconseguir escapar del seu captiveri.



Les noies eren, respectivament, Evelin Frechette i, a l'altra fotografia Polly Hamilton i la seva amiga Anna  Sage, romanesa, que el va denunciar pensar que li lliurarien papers per poder romandre al país.

El seu perseguidor era Melvin Purvis, rival professional de Hoover, interpretat per Di Caprio en una peli recent. L'actor que va fer de Dillinger en una de les primeres pel·lícules sobre aquest gàngster era Edmund Lowe, avui injustament oblidat. La darrera versió sobre la vida d'aquest personatge l'ha protagonitzat Johnny Deep, per cert.



Dillinger va ser mort per la polícia precisament en sortir d'un cinema, ja que hi era molt afeccionat, la pel·licula que es projectava era Manhattan Melodrama i de gàngsters, precisament. També hi ha la teoria no comprovada que no va ser Dillinger el mort sinó un altre lladre que s'hi assemblava... qui sap. En tot cas com que no va ser una persona excessivament violenta i la seva activitat es va centrar sobre tot en robar bancs, en una època de depressió econòmica i tristor ambiental, la seva figura va esdevenir un mite, convertida en la d'una mena d'heroi popular, cosa que explica que no s'hagi oblidat.

CONTINUARÉ PENJANT ENIGMES SOBRE PERSONATGES PERÒ NO HO FARÉ AMB TANTA REGULARITAT SINÓ DE TANT EN TANT, QUAN PUGUI, ESPERO QUE ELS HABITUALS EM CONTINEU SEGUINT, GRÀCIES ALS FIDELS ENDEVINADORS I ENDEVINADORES.

2 comentaris:

Orio43 ha dit...

Segur que seguirem. Cada dia a l'obrir el navegador mirare si hi ha un nou personatge, i si l'has pogut penjar, au a treballar i googlejar.

Una abraçada i bones vecances

Toni

Tot Barcelona ha dit...

ostres...es veritat ¡¡¡ salut