22/7/12

EL PERSONATGE OCULT (29)

El nostre protagonista d'avui és allò que en diuen un model negatiu. Però la seva figura va entrar en la llegenda i la mitologia lligada a aquesta mena de personatges.


1.- Va nèixer aquí:

2.-Va intentar fer carrera en un sector professional  legal, sense èxit. Per això mai no portaria una insignia com aquesta:

3.- Es va maridar molt jovenet amb una adolescent, però la cosa va durar poc. No tenia feina ni perspectives.

4.- Va començar la seva carrera professional gràcies a un amic. La cosa no li va sortir bé i va anar a raure on ja podeu pensar on, a més d'aprendre coses lletges, va excel·lir en aquest esport:

5.- Ja amb la maduresa pròpia de l'edat i havent adquirit en aquella universitat alternativa molts coneixements, va crear la seva pròpia empresa. Algú diria avui allò de quién roba a un ladrón...

6.- Tot i que no actuaven de forma excessivament contundent era difícil fer aquella feina sense ocasionar danys col·laterals. L'època era molt dolenta, de crisi i pobresa i això va contribuir a fer del nostre home un mite justicier.

7.- El van acabar enxampant i el van portar a un lloc del qual, deien, no es podia sortir. Però s'explica que va fer un treball manual amb aquest material o amb una fusteta, que semblava talment un arma, i així va aconseguir engalipar els cancerbers i guillar. 

8.- Es va reunir amb la seva nòvia d'aleshores, què és un home sense un amor? La noia ja havia tigut una parella de l'ofici

9.- Tot cansa i va intentar canviar de vida en una gran ciutat. Va aconseguir feina, una nòvia nova que no sabia qui era i va passar desapercebut durant un temps. Malauradament una amiga de la nòvia, a canvi d'uns papers que després no li van donar, el va trair.

10.- Aquest senyor va ser qui el va caçar. Per cert, l'èxit que va tenir aquest personatge en la seva activitat justiciera va desvetlla la gelosia d'un altre que fa poc va representar al cinema l'actor que podeu veure a sota.



Precisament va ser l'afició al cinema allò que va contribuir a la fi del nostre protagonista, en plena joventut i el qual, pensem, podia haver estat perfectament, en unes altres circumstàncies, a l'altre costat del mur. Tot i que no repartia pas el producte de la seva tasca professional als pobres que se sàpiga, els seus èxits, la situació del país i la seva habilitat van contribuir a fer-ne tot un mite, mite que el cinema i la literatura han consolidat. Una altra pista: el dia en el qual penjo aquest post.

Aquest senyor, injustament oblidat, va ser un dels primers actors en donar-li vida,en un títol emblemàtic de l'època, tot i que després actors actuals també l'han ressuscitat. Aquí, però, va vestit d'una forma poc adient al paper.






4 comentaris:

Anònim ha dit...

DILINGER,ESTIC SEGURA. VA NEIXER A INDIANAPOLIS, LA SEVA PRIMERA DONA ERA UNA TAL BERYL...NO SE QUE.
L'AMIC TRAIDOR FRANK MORGAN....I NO SERES MES.
JUGANT

Tot Barcelona ha dit...

ostres , de cinema estic peix...bueno de cinema i de moltes coses més ¡¡¡ salut

Anònim ha dit...

Personatge:
JOHN HERBERT DILLINGER
1ª foto - Indianàpolis, lloc de naixement
2ª foto - Emblema d'almirall de la Flota de EE.UU.
3ª foto - Va destacar com a jugador de beisbol, a la presó.
4ª foto - Fotografia de petits blocs de savó?
5ª foto - Evelyn Frechette, la novia
6ª foto - Polly Hamilton i Anna Sage
7ª foto - Melvin Purvis
8ª foto - Leonardo di Caprio, en la pel.lícula J. Edgar Hoover
9ª foto - no l'he trobat
NURIA

Orio43 ha dit...

John Dillinger
http://ca.wikipedia.org/wiki/John_Dillinger

Imatge 1-
Indianapolis

Imatge 2-
Almirall de la Flota USA

Imatge 3-
Catche de Beisbol

Imatge 4-
Sabó

Imatge 5-
Evelin Frechette

Imatge 6-
Polly Hamilton i Anna Sage

Imatge 7-
Melvin Purvis

Imatge 8-
Leonardo DiCaprio a J. Edgar

Imatge 9-
Edmund Lowe