30/7/12

EL PERSONATGE OCULT (30)



1.- La nostra protagonista d'avui va nèixer en aquest bonic indret, avui s'hi pot veure un museu molt interessant sobre ella i el negoci que va muntar, el qual encara funciona i amb la marca del qual podeu comprar bonics objectes si us abelleix i podeu. La seva vida m'ha semblat molt interessant i poc coneguda per nosaltres, en general. Pot semblar que pertany a la petita història però precisament és una història molt gran i que ha donat grans beneficis. Una història de treball, constància, esforç i visió de futur. O sigui, el que ens fa falta avui, també.


2.- Va ser una dona amb un ofici molt habitual del sexe femení i, a més, va tenir un greu problema des de la infantesa. 



3.- Va iniciar la seva activitat com una afició i es va adonar que allò que feia tenia una sortida important. Avui jugar amb el que ella va idear sembla normal però no era pas en el seu temps. Podem dir que tot era molt més dur. 



4.- Expliquen que la situació a la qual fa referència l'acudit anterior va inspirar el que seria el seu prototip més famós i rendible.

5.-Aquest senyor, nebodet seu, va col·laborar amb la idea i la va tirar endavant ideant el més famós de la colla. Cal dir que ell era emprenedor, inventor i també creatiu. Fins i tot va ser pioner en eliminar barreres arquitectòniques en l'empresa per tal que la seva tieta pogués desplaçar-se sense problemes.

6.- A la famosa i antiga fira que evoca aquest monument van tenir un ressò limitat. Però el nebot es va engrescar i va anar a una altra de més llunyana...

7.- Allà expliquen que, de moment, els productes de tieta i nebot no semblaven interessar en excés. Però, de sobte, un senyor els va fer un gran encàrrec i tot va canviar...

8.- La tieta tenia cura dels prototips i l'empresa va crèixer. Hi ha qui creu que el seu invent va ser el primer en l'especialitat però al mateix temps també en va sorgir algun altre de famós.

9.- No va ser l'única dona en inventar coses noves en un mercat poc valorat però molt rendible. Aquesta altra senyora també va idear la reconversió d'objectes que fins aleshores havien estat durs i freds amb quelcom del qual han pogut gaudir els nostres infants, encara més quan amb els anys s'ha abaratit el seu cost.

10.- En el seu país s'han escrit llibres i biografies sobre ella i també es va filmar una pel·lícula que sembla que està molt bé però que segurament, tal i com està la distribució, no podrem veure ni gaudir. Aquesta bonica noia feia el paperàs de la nostra protagonista. Per cert, la història del producte del seu treball també té llegendes no comprovades, com ara la desaparició d'un gran nombre de personatges en el mar, sense que fins ara no se n'hagi sabut res.


1 comentari:

Orio43 ha dit...

Margaret Steiff
http://es.wikipedia.org/wiki/Margarete_Steiff

Imatge 1- ciutat
Gienger and er Brenz

Imatge 2- cadira de rodes
Va tenir poliomielitis

Imatge 3- am
Coixí d’agulles de picar

Imatge 4- acudit
Del president Roosevelt (USA)

Imatge 5- nebodet
Richard Steiff

Imatge 6- fira
Fira de Leipzig

Imatge 7- expo
??

Imatge 8- creadora
??

Imatge9- artista
Heike Makatsch