10/8/12

MARGARETE STEIFF I UNS OSSETS MOLT ACTUALS (personatge ocult, 30)


La nostra protagonista era Margaret Steiff. L'empresa Steiff encara existeix, gaudeix de bona salut i també es pot veure un museu que porta el nom de la nostra emprenedora.

La ciutat on va néixer era Gienger and er Brenz. La cadira de rodes feia referència a la poliomelitis que va tenir de molt petita.

El coixinet d'agulles, al fet que va començar a fer aquest tipus d'objecte, que va reconvertir en joguina en adonar-se que els nens hi jugaven. L'acudit mostra el president Rooselvet, negant-se a matar un os, fet que va posar de modar els ossets de peluix, que fins i tot es van dir Teddys.

El seu nebot, inventor polifacètic que va col·laborar amb ella i va donar ales al negoci, era Richard Steiff. La fira era la de Leipzig i l'Exposició en la qual van triomfar definitivament els ossets, la de Sant Louis, el 1904.


L'altra creadora, en aquest cas de nines, era Käthe Kruse.

L'actriu protagonista de la sèrie alemanya sobre Margarete Steiff era Heike Makatsch.No se sap si els ossets de Margarete Steiff van ser els primers, en tot cas van ser dels primers. 


Els ossets, per cert, estan d'actualitat aquests dies, amb la invasió que han protagonitzat damunt de Bielorússia.

1 comentari:

Miquel ha dit...

Gracies. No ho sabía. Salut