25/5/12

EL PERSONATGE OCULT (21)

1.- El nostre protagonista d'avui va ser un senyor important, va fer una feina que avui, tot i que es troba plenament vigent, ja no és tan ben vista com en la seva època. El seu padrinet va ser de molta categoria, en concret, aquest de la 'foto':



2.- Va passar molts anys com a aspirant a la direcció de l'empresa, a causa d'un tema familiar. La matriarca no estava disposada a cedir poder. Un altre senyor de la seva família es troba, avui, en una situació semblant i aguanta que aguantaràs.

3.- Quan va aconseguir ser el cap de l'empresa familiar va mostrar bona disposició i més intel·ligència de la que se li suposava. Va viatjar molt, va anar a veure aquest senyor de la fotografia i va gaudir del viatge. Expliquen que a un seu nebodet una mica especial i megalòman no li va fer gràcia el viatge ni que fos tan ben rebut en una ciutat mítica i pecador, en la qual s'ho va passar pipa.

4.- La seva dona era una santa o, al menys, una dona que sabia 'estar'. No li va donar maldecaps i sí molts fills i filles, aquí podeu veure les nenes:

5.- La dona era bonica, elegant i comprensiva. Va consentir de bon grat els pecats del marit i fins i tot va fer bones migues amb algunes amistançades de categoria. Amb aquesta hi tenia molt bona relació:


6.- Però amb aquesta altra del tirabuixó al cap, no tan bona. La llista de les amiguetes del nostre home és molt i molt llarga però cal dir que quan vas grans d'armilla totes et ponen. L'altra noia de la imatge era de la faràndula i es diu que ell, quan se'n va cansar, la va passar al seu oncle amb qui va tenir un fillet. La veritat és que totes quedaven arregladetes.




7.- La seva mort va ser ràpida i  inesperada, provocada per un cigar, tot i que ja no estava gaire fi. Els paquests de tabac encara no duien això d'avui que fa: fumar pot matar.

8.- El seu fill gran, que havia d'heretar l'empresa familiar, era una mica especial. Va tenir una vida envoltada de molts misteris i escàndols, lligats a la seva possible homosexualitat. Se li ha atribuit en ocasions, sense proves d'evidència, ser algú molt buscat pel seu país sobre el qual s'ha vessat molta tinta. Es deia que era també limitat intel·lectualment, la seva mort va ser estranya i fins i tot es va arribar a dir que no havia mort i l'havien 'amagat'.


9.- Per arranjar el tema van casar la promesa de l'anterior amb un seu germà i l'empresa va continuar endavant, car no és fàcil enderrocar quelcom tan sòlid. La funció, com en el circ, havia de continuar. Aquí teniu la noia, una mica encotillada:


10.- Amb ell va acabar el món de l'època. No va ser de seguida sinó al cap de molt pocs anys però el cert és que al volt del seu cadafalc ja bullia tot plegat i un dels artífexs del tema va ser aquell nebodet que li tenia mania. Les coses no serien mai com abans i sobta comprovar, en alguna fotografia, com de febles són les neus del passat. Aquest bonic parc li van dedicar en una ciutat amiga, quan la va visitar:


4 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

Estic encuriosit ¡¡¡¡

Unknown ha dit...

He anat a google maps i he buscat el nom del parc del centre de Lisboa. Eduard VIIè.

Molt interessant, Júlia.

__________

Orio43 ha dit...

Eduard VII del Regne Unit
http://ca.wikipedia.org/wiki/Eduard_VII_del_Regne_Unit

Imatge 1- padrinet
Frederic Guillem IV de Prússia

Imatge 2- amistat
Émile Loubet

Imatge 3- nenes
Les tres filles d’Eduard VII, pintat per Sydney Prior Hall

Imatge 4- una altra
Agnes Keyser

Imatge 5- amant
Alice Keppel

Imatge 6- mes
Lillie Langtry

Imatge 7- nen gran
Albert Víctor del Regne Unit, duc de Clarence

Imatge 8- promesa fill
Maria de Teck, reina del Regne Unit

Imatge 9- parc
Parc Eduard VII d’Anglaterra a Lisboa

Anònim ha dit...

Personatge:
Eduardo VII, d'Anglaterra
foto 1 - un dels seus padrins: Federico Guillermo IV, de Prusia
foto 2 - Émile Loubet
foto 3 - Les filles: Luisa, Victoria Alejanra i Maud
foto 4 - una de les amants: Agnes Keyser
foto 5 - l'amant del tirabuixó, no l'he trobada.
foto 6 - Una altre amant: Lily Langtry
foto 7 - Albert Victor, duc de Clarence
foto 8 - Mary de Teck, que després va ser la Reina Mary
foto 9 - Parc Eduard VII, a Lisboa.
Núria.