14/4/12

EL PERSONATGE OCULT (15)

1.- El nostre protagonista és considerat el primer monarca del seu país.


2.- Podia haver protagonitzat un anunci de xampú.


3.- La seva vida i, encara més, la dels seus pares, és poc coneguda i plena de llegenda. Tot i amb això aquest és un dels indrets on podria estar enterrat el seu valent progenitor:

4.- Aquest bonic paisatge avui pertany a un altre país, veí del seu, però la província on es troba va formar part de les primeres conquestes expansionistes del nostre home:


5.- No, no és el descobriment d'Amèrica... Un dels seus súbdits va arribar a unes terres que aleshores estaven practicament deshabitades i és considerat el seu primer colonitzador, tot i que potser anteriorment algú hagués passat per allà. Aquí el teniu prenent posessió.

6.- Alguns dels seus enemics van intentar fugir però ell els va perseguir per molts indrets, com ara aquest. També part del país al qual pertany avui el terreny de la fotografia va ser conquerit pel nostre protagonista:

7.- Segons una història molt romàntica va sentir parlar d'una bella princesa el pare de la qual era de per aquí:


8.- La noia li va donar carbasses, el trobava poc poderós. L'home no es va enutjar, va prometre deixar-se créixer la bonica cabellera fins a aconseguir més conquestes i al cap de deu anys,  quan ja tenia moltes terres, va insistir. Aleshores la noia va dir que sí, el xicot es va pelar i va soterrar la cabellera sota un arbre. Ja no n'hi ha, de pretendents d'aquesta mena, ni tan sols entre la realesa.

9.- Va viure molts anys i va tenir molts fills, cosa que també va afavorir les lluites pel poder entre tanta descendència. Un gran nombre d'ells van arribar al poder, tot i que només dos van arribar a ser reis de tot. El seu fill preferit i hereu tenia un sobrenom que fa una mica de por, relacionada amb aquest estri.

10.- La dona del seu hereu, aquest al qual he fet referència tenia fama de bruixa i d'eliminar qui tocava. En canvi el germà d'aquesta dama va ser sant, tot i que no sé si hem de fer molt de cas d'aquelles santedats antigues. I, per cert, tenia el mateix nom de pila que el nostre protagonista. Aquí el teniu a la pila, aquest senyor.

PISTA COMPLEMENTÀRIA RELACIONADA AMB LA FAMÍLIA DE LA SEVA JOVE:


1 comentari:

Anònim ha dit...

amb reserves:

crec que es GORM EL VELL

CASTILLO