21/4/12

HARALD, el dels cabells bonics (personatge ocult, 15)

El nostre personatge era Harald I de Noruega, dit el dels Cabells Bonics. El podeu veure en aquesta fotografia d'època amb el seu pare rebent l'heretatge, o sigui, el país noruec.


La fotografia del lloc on se suposa que està enterrat el seu pare pertany a Halvdanshaugen a Handeland Folkenmuseum.


L'altre fotografia pertanyia a Hälsingland (Suècia).El colonitzador noruec era Ingolfur Arnarson, primer habitant permanent d’Islàndia. 
L'altre fotografia mostrava unes restes d'assentament neolític a Skara Brae, illes Orcades, un lloc on el nostre protagonista va lliurar una de les seves batalles.Les muntanyes del comtat de Hordaland a l'oest de Noruega eren l'indret familiar de l'esposa del nostre home.La destral feia referència al seu fill, Eric el Sanguinari o Eric Destral Sagnant.La següent imatge mostrava el bateig del germà de la seva jove, la dona d'Eric, el qual va ser sant, Sant Harald, tot i que avui no passari les proves de santedat pertinents, em sembla.


Aquest sant danès tenia el sobrenom de Bluetooth, que vol dir dents blaves, cosa que podia ser a causa d'una malaltia. Per aquelles coses del destí aquest nom ha estat utilitzat avui, en record d'aquell personatge, per a una especificació industrial de les noves tecnologies.


En homenatge al senyor Harald, les seves esposes i amants i totes les princeses nòrdiques, una cançó que segurament els més grandets recordareu haver escoltat en català, tot i que és de Bob Dylan i té una llarga història.


2 comentaris:

Orio43 ha dit...

Et deixo aquí la resposta meva, sembla que no va funcionar el comentari, el vaig enviar el dimecres.

Harald I de Noruega
http://ca.wikipedia.org/wiki/Harald_I_de_Noruega

Imatge 1- pare enterrat
Halvdanshaugen a Handeland Folkenmuseum.

Imatge 2- paisatge altre país
Hälsingland a Suècia

Imatge 3- colonitzadors
El noruec Ingolfur Arnarson, primer habitant permanent d’Islàndia.

Imatge 4- per allí
Restes assentament neolític a Skara Brae, illes Orcades

Imatge 5- princesa
Muntanyes del comtat de Hordaland al oest de Noruega

Imatge 6- la destral
Eric el Sanguinari

Imatge 7- bateig
Harald batejat per Poppo el monjo.

Imatge 8- comunicacions
El Bluetooth en memòria de Harold

Interessants personatges de terres poc estudiades en aquestes latituds.

Júlia ha dit...

No sé què va passar amb els comentaris, Toni, o què vaig fer jo, si que va sortir però m'he trobat amb dos apartats de comentaris. Misteris de la comunicació... Mercès per ser tan incombustible, he, he.