17/2/12

Maria Malibrán, molt més que una diva (personatge ocult, 6)



La nostra protagonista era María Malibrán, qui en realitat es deia Maria Felicia García Sitches.

L'altra dama, la seva rival, era Giuditta Pasta qui, tot i que va viure molts anys, va perdre aviat la veu.

El senyor del bust va ser el seu amant i després marit, Charles-Auguste de Bériot, músic, violinista belga.

El fill, que també va ser músic, era el senyor de la fotografia, Charles Wilfrid de Bériot.

L'altre imatge corresponia Vincenzo Bellini i el cementeri és el de Laeken, on reposen les restes de la gran diva i del seu marit.

El teatre és el Teatre Malibrán, de Venècia, que porta el nom de la cantant gràcies a que aquesta el va protegir i promocionar. Al Teatre Principal de la Rambla, de tota manera, podem veure el rostre de Maria Malibrán en un dels medallons que recorden personatges del món de la música.


Podríem explicar moltes coses sobre aquesta gran dama de la música, una dona intel·ligent, bonica i amb caràcter, independent i coratjosa. Però moltes ja les trobareu a la wikipedia i també al vídeo que la sèrie Mujeres en la historia li va dedicar, absolutament recomanable.


Aquest vídeo no es pot penjar, s'ha de mirar directament a la web de la televisió. Però per anar fent ambient penjo una part de l'homenatge que Cecilia Bartoli va dedicar a Malibrán.

La germana de Maria Felicia, Paulina Viardot, no va ser tan brillant però també va cantar de forma excel·lent i va tenir una vida familiar molt més estable.Va viure força anys. Al vídeo que recomano és ella qui explica la vida de la seva fabulosa germana.

1 comentari:

El veí de dalt ha dit...

Ni la més remota idea...