29/7/11

SOLUCIÓ A L'ENIGMA SABÀTIC 77: Una margalida desfullada però esponerosa







Com heu endevinat, la dama Marguerite Steinheil, anomenada “La pompe funèbre”. El president mort en estranyes circumstàncies era Fèlix Faure.

La primera imatge corresponia a la rosassa de la Catedral de Laon, restaurat el 1865 per Adolph Steinheil, primer marit de la Margarida, mort en estranyes circumstàncies, el mateix que la mare de la dama. La següent imatge corresponia a la dama en la seva joventut.


La de després l'Hôtel de Département du Territoire-de-Belfort, indret on va néixer la dama.

El cavaller exòtic era Sisowath de Cambotja, que sembla que també es va comptar entre els admiradors actius de la senyora.


La següent fotografia mostra a Marguerite Steinheil and Baron Abinger's wedding day, 1917. Podeu trobar fins i tot la filmació a un indret molt interessant que recull petits documentals de la Pathé.


I la següent ens mostra el Floral Clock, a Palmeira Square, a Hove (Anglaterra), on va morir la Marguerite als vuitanta-cinc anys, en una residència d'avis.




Les bromes sobre les 'pompes fúnebres' vénen del fet que en francès 'pomper' denomina irònicament la pràctica sexual de la fel·lació. També de Faure es va dir per aquest motiu que havia volgut esdevenir Cèsar però que no havia passat de 'Pompeu'. El que no sé es si allò de 'fer un francès' ve d'aquest cas (?). 


2 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

Gracies...( jo, no l´andivino mai ¡¡¡¡). Salut

Júlia ha dit...

Perquè no t'hi esforces, que n'hi ha de fàcils, he, he. S'ha de fer una mica de 'google' i prou.