17/6/11

SOLUCIÓ A L'ENIGMA SABÀTIC 72: De quan els cacauets anaven al cinema en lloc de les crispetes















Em sembla que la millor resposta és mostrar els cartells d'aquelles pel·lícules emblemàtiques i patriòtiques, per tal que pugueu comprovar la solució.

Tot un gènere, amb resultats diversos i amb algunes curiositats per a l'època, com en el cas de La leona de Castilla, on es lloava autonòmicament els Comuneros o d'aquell Juan de Serrallonga que exaltava la llibertat individual i que en mols aspectes era molt millor que no pas l'absurda sèrie que ens va amollar TV3.

En tot cas un planter de grans actors immortals i irrepetibles, les estrelles de l'època, molts dels quals en la maduresa encara demostraven i demostren el seu gran ofici i la seva excel·lència!!!

La cançó monàrquica també té el seu lloc en la música popular, fins i tot nosaltres tenim cançons a reis una mica dubtosos com aquella, inoblidable,  del rei Joan I de Catalunya, popularitzada per la cantant Glòria.





1 comentari:

Júlia ha dit...

Mireu que n'era de dolenta la Montiel abans de cantar El Relicario!!! I el Fernando Rey abans de dur barba i amb galtones, el mateix...

Aurora Bautista, d'Òscar autàrquic TOTAL!!!