10/12/10

SOLUCIÓ A L'ENIGMA SABÀTIC 45: La veritable història de la reina Guillermina







La nostra protagonista era, com heu endevinat, Guillermina I dels Països Baixos.

La primera imatge corresponia a la pintura de Johanes Vermeer, de la ciutat de Delft, on va morir la reina Guillermina.


La segona pertanyia a  Eduard III d'Anglaterra, fundador de l'Orde de la Jarretera al 1348, de la qual Guillermina va ser membre al 1944. Va ser, de fet, la segona dona en accedir a aquesta prestigiosa orde elitista.



la tercera imatge correspon a Sofia Federica Matilde de Wuttemberg, la primera i culta esposa de Guillem III rei dels Països Baixos i pare de Guillermina I.



La quarta és Emma de Waldeck-Pyrmont mare de Guillermina i segona esposa de Guillem III, amb qui es portava més de quaranta anys.


La cinquena pertany a  Paul Kruger, president de Transvaal, Sudáfrica, a qui la reina Guillermina va fer rescatar, per un vaixell holandés, en la revolta entre boers i Anglesos. Aquest fet va donar molt prestigi a la reina.


La sisena fa referència a la principal empresa petrolera holandesa, la Royal Dutch Shell, en la qual la reina Guillermina, amb una gran vista pels negocis, va fer inversions que la van convertir en la persona més rica de llavors. Avui dia la família reial holandesa continuen sent els principals inversors i per tant encara son molt rics.



La setena pertany a Alexandre d'Orange (1851-1884) fill de Guillermo III i de la seva primera esposa. A la mort d'aquest germanastre, Guillermna va ser reina.



La vuitana pertany a  Carles Huc de Borbón i Parma (1930-2010), pretendent carlista al tron d'Espanaya. Estava casat amb Irene, germana de l'actual reina de Holanda, Beatriu, néta de Guillermina.

I la pista definitiva, la nostra GUILLERMINA, la Motta, en plena actuació.


Fins demà, fidels concursants i concursantes!


1 comentari:

Tot Barcelona ha dit...

ahora entiendo lo de la shell ¡¡¡¡