7/10/10

Jornades sobre bandolerisme!!!!!



La nostra tertuliana Laura Coll ens ha fet arribar una informació molt interessant sobre unes Jornades a la Cerdanya, a l'entorn del bandolerisme, que se celebraran els dies 6 i 7 de novembre.

El text del Manifest sobre aquesta convocatòria és el següent:



L’estudi dels conflictes territorials i socials no és possible fer-ho sense estudiar-ne també la seva expressió més visible i contundent: la violència. Aquesta pot prendre múltiples formes i expressions més o menys organitzades o més o menys cruentes. Pel que fa a Catalunya, els historiadors l’han tractat en les diverses vessants sense però, haver fet encara un posada en comú dels diversos resultats obtinguts en els diversos àmbits cronològics, territorials o socials de molts anys ençà. 

Per aquest motiu, des del projecte de recerca “Institucions i Violència en les societats de la Corona d’Aragó” ( HAR 2010-21675) proposem crear un punt de trobada i reflexió sobre aquests temes, amb especial atenció als conflictes de bàndol i territorials que s’han donat al nostre país.
En aquesta primera convocatòria volem fer un estat de la qüestió sobre un dels temes més revisats per la nostra historiografia: el bandolerisme dels segles XVI i XVII. Proposem tractar-lo des de diversos punts de vista, comparar-lo amb el d’altres zones i països i poder reflexionar sobre el marc interpretatiu general.

Per això hem convocat alguns dels màxims especialistes nacionals i estrangers per parlar-ne i fer una crida a tots els estudiosos de Catalunya a participar i presentar les seves aportacions i compartir-les també amb el públic general interessat en el tema.

La trobada de dos dies es farà els dies 6 i 7 de novembre i per tal de que en elles mateixes tinguin un punt de recordatori de la memòria històrica sobre el tema tindrà dues seus: la terra originària dels cadells, (Bellver de Cerdanya) i la llar dels nyerros (Nyer, Conflent).



Per a més informació podeu clicar aquí.

La Laura ens afegeix més informació de tipus pràctic sobre el desplaçament:


- S'ha d'arribar a Bellver de Cerdanya pels propis mitjans, és a dir en cotxe. Si si volgués apuntar algú més compartiriem la benzina i despeses del viatge. Haurem de sortir ben d'hora al matí perquè a les 10 del matí s'ha de ser allà.

- Els coordinadors de les jornades estan intentant de que algun hotel del poble faci un preu especial. El que s'ha de comptar és una nit d'hotel o alberg. També si s'apunta algú més l'habitació surt més bé de preu.

- L'autocar entre Bellver i Nyer córre a càrrec de l'empresa (en aquest cas nyerros i cadells).

- I la tornada: pel mateix camí per on haurem anat.

2 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

se me perdona.............para este tipo de jornadas, la Vanguardia de hoy en las páginas sepias...eso si es bandolerismo del bueno proyectado sobre ITZIAR...paginas 2 y 3...allá verán la mierda de la mafia que hay en nuestro ay.untamiento.....lo demás es solo película....se me cuidan, hay a quien se lo escriben directamente....

Júlia ha dit...

Miquel, antes de leer la Vanguardia he escrito sobre el tema en mi otro blog, La Panxa del Bou, sobre ese bandolerismo-gangsterismo, que miedo:

http://lapanxadelbou.blogspot.com