15/10/10

ENIGMA SABÀTIC (38): Deixant enrere les ombres de la nit...



O Bells of ..... in vain
Ye call back the Past again;
The Past is deaf to your prayer!
Out of the shadows of night
The world rolls into light;
It is daybreak everywhere.

Avui teniu un enigma breu, ja que estic molt enfeinada. Fa referència a un home del seu temps, i per jutjar-lo cal situar-se en la mentalitat de l'època. Respectat pels contemporanis, bescantat per les interpretacions històriques del present, un present en el qual hem millorat molt, malgrat les relliscades, la nostra visió de l'altre. Va néixer no massa lluny de casa nostra però va morir molt lluny de nosaltres i la seva vida és tota una història d'aventures en les quals, això sí, no hi ha amors humans sinó tan sols amors divins (que sapiguem, és clar).

Les dues imatges, d'alguna manera, fan referència al personatge. I també el fragment de poema, d'un poeta romàntic, té relació amb un lloc que té relació amb el nostre protagonista. Si encerteu massa aviat la resposta podeu fer un tomb per la vida del poeta a qui aquest lloc va inspirar, i per aquest mateix lloc, a través del món virtual, és clar. També s'hi pot anar a fer el turista però hi ha molts revolts i mal camí (això quan sigueu a terra ferma, és clar, abans caldrà haver navegat o volat).

a) Qui va ser 'ell'?

b) Quina relació té amb les dues imatges?

c) Quin és el lloc al qual fa referència el poema, quina relació té amb el nostre protagonista i qui és l'autor dels versos?

4 comentaris:

Orio43 ha dit...

a) Qui va ser 'ell'?
Juníper Serra, fou un frare franciscà mallorquí que fundà la missió de l'Alta Califòrnia.

b) Quina relació té amb les dues imatges?
Imatge 1
La imatge 1 correspon a Petra de Jordània i Juniper Serra va néixer a Petra de Mallorca

Imatge 2
Es el ginebre comú o simplement ginebre (Juniperus communis), o sia que no se per que no li van posar per nom Ginebre


c) Quin és el lloc al qual fa referència el poema, quina relació té amb el nostre protagonista i qui és l'autor dels versos?
El poema fa referència a San Blas municipi de l’estat de Nayarit, Mexic

A l’hospital que hi havia en aquesta ciutat van curar a Juniper Serra de les nafres que el van portar desprès a la mort. I també des d’aquest port va sortir per extendre la seva missió per la Baixa California.

El poema: Les campanes de San Blas, va ser escrit per Henry Wadsworth Longfellow
http://es.wikipedia.org/wiki/Henry_Wadsworth_Longfellow

Mercè Siles ha dit...

El personatge és Frai Junípero Serra.

La relació de les fotogafies amb el personatge és que frai Junípero va neixer a Petra un poble de Mallorca, que no la de Jordania de la foto.
La 2ª és l'arbust anomenat precisament Junípero.

El lloc a on fa referència el poema és el municipi de Sant Blai, de l'estat de Nayarit a Méxic. Un port important amb un hospital militar, també molt important per l'època, a on van tractar les llagues de Frai Junípero Serra però que va morir.

L'autor dels versos és Henry Wadsworth Longfellow (1807-1882), poeta nord americà, enamorat de la cultura espanyola i hispanoamericana.

Bé, fins el proper enigma-

Júlia ha dit...

Felicitats i mercès per participar!!!!

Orio43 ha dit...

Mercès a tu, per fer els enigmes, que m'ajuden a ampliar els meus coneixements.