2/10/10

ENIGMA SABÀTIC (36): El fill del teixidor

Va néixer a Barcelona i va morir a Madrid. La seva vida mostra com sovint no n'hi ha prou amb el fet de ser intel·ligent, capaç i tenir bones intencions per arranjar els problemes d'un país, quan aquests són gruixuts. En la seva època els senyors que veureu a continuació van protagonitzar una selecció de personal molt particular, en la qual no estava d'acord el nostre protagonista, però que es va veure obligat a admetre per raons polítiques. Qui va obtenir la feina va durar-hi poc, tot s'ha de dir, i al cap del temps un dels menys qualificats, que no incloc en les imatges, va aconseguir el preuat càrrec.








El nostre protagonista va ser també el culpable del fet que es comencessin a difondre certes idees polítiques que agraden al nostre coordinador. 


Qui són els protagonistes de la selecció de personal? Qui és el nostre protagonista, avui una mica menystingut a casa nostra encara que personalment em declaro partidària de reprendre les seves propostes polítiques? Què té a veure amb aquest senyor que medita al jardí de casa sobre el futur de la humanitat?

En la base de les seves idees hi ha també un aspecte molt important que podria tenir alguna relació amb aquesta senyora, una gran dama que mereix monuments a tot arreu, víctima de la història i de les revolucions que es mengen fills i cosins. Fa quatre dies que se la va començar a reivindicar com cal, per cert.


Qui és 'ella'? Quina és la relació ideològica que podria tenir amb el nostre protagonista, malgrat que no van ser contemporanis?

Em sembla que avui és molt fàcil, facilíssim. Fins al divendres, doncs, i a googlejar una mica.

10 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

¿¿ algo que ver con el anarquismo ?...vaaaaaaaa¡¡¡¡¡ una pista, porfa ¡¡¡

Anònim ha dit...

El divendres continuaré,pero deixem dirte que hem sento orgullosa de se la teva amiga!!!!

Júlia ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Júlia ha dit...

Miquel, algo de anarquismo sale por ahí, pero no puedo decir mucho ya que hay gente muy espabilada y no se lo quiero dejar tan clarito.

Júlia ha dit...

Anònim, ets la Maria Dolors? No has firmat. Gràcies de tota manera.

Benito Márquez ha dit...

Per ara l'unica cosa segura es que el primer es Baldomero Espartero.
Hasta aquí puedo leer.

Júlia ha dit...

No publico las soluciones hasta el último día pero como lo de Espartero puede ser una pista para los despistados...

Gracias por la aportación bmárquez.

Orio43 ha dit...

El protagonista: Francesc Pi i Margall

http://ca.wikipedia.org/wiki/Francesc_Pi_i_Margall
http://es.wikipedia.org/wiki/Francisco_Pi_y_Margall

Quina raó que tens, els personatges que no fan el pes a la oficialitat cauen en l’oblit, sols cal comparar les dues Wiki.

Selecció personal 1
Joaquín Baldomero Fernández-Espartero Álvarez de Toro

Selecció personal 2
Antonio María de Orleans,

Selecció personal 3
Fernando II de Portugal

Selecció personal 4
Leopoldo de Hohenzollern Sigmaringen.

Selecció personal 5
Amadeo Fernando María de Saboya

Meditació al jardi:
Pierre-Joseph Proudhon y sus hijos por Gustave Courbet, 1865
El seu pare tenia idees molt semblants al meu: “consideraba que la cerveza que fabricaba debía venderse por un valor que agregaba al precio de costo, tan solo el salario de su trabajo, ya que "hubiera creído robar si hubiese cobrado más al comprador". “ Jo segueixo creient el mateix.

La senyora:
Marie Gouze - Olimpia de Gouges- Siglo XVIII
Se la condenó a muerte por haber defendido un estado federado,

Gregor ha dit...

Els participants a la selecció de personal per ser rei d’Espanya després de la revolució de 1868.

Espartero
Fernando Augusto Francisco António de Sajonia-Coburgo-Gotha
Leopoldo de Hohenzollern-Sigmaringen
Amadeu de Savoia
Alfons XII el que no surt a la foto,

El protagonista és Francesc Pi i Margall i l’home pensant és Proudhon, i ella és Olympe de Gouges, que va participar durant la revolució francesa en la redacció dels drets de la dona i la ciutadania.

Bona barreja de reis i republicans

Mercè Siles ha dit...

Hola a tots, el protagonista de l'enigma és Francesc Pi i Margall(1824-1901), polític, filòsaf, escritor....

Les fotos corresponen als candidats al tron d'Espanya, després de la Revolució de 1868 contra Isabel II. Així doncs la 1ª foto correspont a Baldomero Espartero (1793 - 1879), la 2ª a Antonio Mª d'Orleans, duque de Montpensier (1824-1890). La 3ª és Ferran II de Portugal (1816 - 1885) rei consort de Maria II. La 4rt. foto és Leopold de Hohenloze (1835 - 1905)i la 5ª és Amadeo de Saboya (1845-1890), que va ser rei d'Espanya per un període breu de tres anys.

La 6ª foto correspont a Pierre Joseph Proudhon (1809-1865), filòsaf i polític revolucionari, dels primers pensadors de l'anarquisme francés. Pi i Margall va estar n contacte amb ell durant el seu exili a França.

L'última foto correspont a Marie Gouze (1748-1793), més coneguda per Olimpia de Gouges, autora de la Declaració de les dones i de la ciutadana, va morir guillotinada al 1793 acusada de ser girondina. Es veritat que la revolució mata als seus fills com és aquest cas.
El fil de Pi i Margall amb l'Olimpia és que els dos eren d'idees republicanes.

Bé, espero haver-ho endevinat, fins el proper enigma.