4/8/10

Història i televisió


La segona cadena de RTVE emet programes documentals molt interessants. Un d'ells és Mujeres en la historiaen el qual s'expliquen biografies de dones remarcables, intentant allunyar dels tòpics aquests personatges. Aquest estiu n'està recuperant  alguns que ja havia emès, com ara el dedicat a Anna d'Àustria. Els programes són una mica irregulars, però en general, apassionants. Es fa un repàs a dones molt diverses d'èpoques també diferents: Clara Campoamor, Rosalía de Castro, Carmen de Burgos, Maria Cristina de Habsburgo... Sovint sorprèn el pes específic de moltes d'aquestes grans senyores, que fins ara els tòpics vigents havien relegat a una segona o tercera fila de la història.

Molts d'aquests programes es poden recuperar per internet. També hi ha d'altres programes sobre historia en aquest canal, com ara Memoria de España Historia de América latina. La llàstima és que l'horari no resulta massa adient, en general.  Per cert, aquesta sèrie sobre dones del passat, en broma en broma, ja té més de deu anys.

1 comentari:

sànset i utnoa ha dit...

A la gent que ens agraden aquests programes això ja ens passa: els fan en horaris ben curiosos, que habitualment són incompatibles amb la nostra vida diària...

*Sànset*