14/4/10

Visca la República!!!!











Ahir al vespre un bon grup de la gent de les Tertúlies vam assistir al Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona, per acompanyar l'amic Pau Vinyes i Roig, amb motiu de la presentació del seu llibre sobre Joaquim Ventalló. Va ser un acte emotiu, en un marc magnífic i amb una important assistència de persones, moltes de les quals ni tan sols van poder seure. Ja hem parlat en d'altres ocasions de Joaquim Ventalló. La gestació d'aquest llibre ha estat llarga i en Pau ha tingut l'amabilitat de fer-nos xerrades voluntàries sobre el tema a llocs com ara la Biblioteca Francesc Boix, del Poble-sec.

L'únic inconvenient va ser que el llibre encara no estava a punt, però el dia 20 hi ha una nova presentació a Sant Andreu i en vindran moltes més, així que ja tindrem ocasió de comprar-lo. No dubteu en regalar, aquest Sant Jordi, Visca la República! A través de la llarga vida de Ventalló podem aprendre molt més sobre el nostre país que en molts manuals convencionals.

Avui precisament fa setanta-nou anys de la proclamació de la República. La memòria històrica sovint incideix més en l'anècdota que no pas en els ideals globals d'aquella època, que hauríem de recuperar. Ideals que aviat es van malmetre per totes bandes. Tot plegat ja sabem com va acabar, malament. Però fins i tot en el redreçament del país figures com la de Ventalló hi van tenir molt a veure. Visca la República, doncs! I moltes felicitats, Pau!!!!!

2 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

Te recomiendo este diario : http://www.larepublica.es/ y de él, los escritos de Julio Anguita. Salut

Júlia ha dit...

Gràcies, Miquel, ahora lo miro.