22/12/09

Solució a l'Enigma Sabàtic: SÍ, ERA 'LA CASTIGLIONE'!!!









Aquesta vegada l'enigma va ser ràpidament desvetllat per Mercè Siles, que va ser la primera en enviar-me la resposta per email. Després ho va fer Laura Coll, també per email. Els comentaris, com us vaig explicar, estaven desactivats, per tal de donar oportunitats a més gent d'endevinar el misteri. Després van encertar també el personatge Anònim, que no sé qui és i Gregor. FELICITATS!!!


La Castigilione, de qui podeu trobar molta informació clicant aquí va ser una dona molt bella i enigmàtica, que va acabar els seus dies de forma gris, oblidada, en un pis entapissat de negre i amb els miralls coberts, ja que no suportava la pèrdua de la seva bellesa. Va intrigar i espiar, el seu amant més famós va ser Napoleó III, a qui va empènyer a la guerra amb Àustria per tal d'afavorir els interessos italians. Cavour era parent de la Castiglione. Devia ser força narcisista, va contractar el fotògraf Pierson i es conserven d'ella més de quatre-cents retrats, alguns de molt originals, com ara aquells en els quals, de forma agosarada, es va fer retratar cames i peus. Ella mateixa acoloria en ocasions els originals. En podeu trobar uns quants en aquest link.


Crec que la pista de la Plaça Vendôme va ser definitiva. En tot cas, constato que aquesta senyora tan ben plantada desvetlla més curiositat que no pas en Verntallat. Fins a l'enigma del proper dissabte, doncs!!!


Per cert, s'haurà de pensar en algun premi per als guanyadors i guanyadores reincidents, algun premi històric.