20/7/09

Un enllaç i un llibre

La Laura Coll ens fa arribar unes quantes informacions interessants. Recordeu, com ha fet ella, que malgrat ser a l'estiu LA HISTÒRIA continua:


http://www.catradio.cat/pcatradio/crItem.jsp?seccio=seccio&idint=1528


En aquest link trobareu tota una sèrie de programes emesos per Catalunya Ràdio que estan relacionats amb la història. Es tracta d'un programa que condueix Xavier Cazeneuve tots els divendres entre 10 i 11 de la nit dins del programa BLOG DE NIT. La secció es diu "La música de Clío", que com sabeu era la musa de la història entre els grecs. Hi ha coses molt curioses com podreu veure que lliguen música, història i de manera molt especial també història de Barcelona.

La llàstima és que sembla ser que el programa Blog de Nit es deixarà de fer en la propera temporada, erò per a qui vulgui passar una estona amablement entretingut teniu els programes "enllaunats" per internet.

___________________________________________________________________________________

I us recomano una molt bona lectura per l'estiu, la novel.la històrica LA FÓRMULA d'una autora granadina de la qual és la seva primera obra i ha trigat 9 anys en escriure-la: Ángeles García-Fresneda.

Ara que està tan de moda la novel.la històrica val la pena remarcar que aquesta és molt rigorosa i està molt ben escrita, amb una gran riquesa de lèxic. La trama ens transporta a les Garnata (Granada), Barchinona i Avignon medievals en plena època de Martí l'Humà i el papa Luna amb el cisma d'Occident. Dues germanes barcelonines filles de metge jueu convers són separades per avatars que no us explico per no treure l'emoció, l'una va a parar a Garnat i l'altra a Avignon i s'escriuen unes llargues cartes explicant les seves cuites i el món que les envolta. Viatjarem així a la cort musulmana nazarí i a la cort papal de la mà d'aquestes dues físiques cirurgianes que ens faran partíceps de la medicina medieval àrab i cristiana.

Us la recomano vivament. Per cert, potser no hi sou a temps però la novel.la es presenta el dia 21 de juliol a la Llibreria Bertrand de la Rambla de Catalunya a 2/4 de nou del vespre.

Bon estiu per a tots

Laura Coll