7/7/09

Properes tertúlies

Un cop fet la votació, els llibres per a les properes tertúlies seran els següents, també podeu trobar aquesta informació a l'espai del facebook:



Divendres 2 d’octubre de 2009

Mirada a la Barcelona medieval des de les finestres gòtiques.
Autores: Carme Batlle i Teresa Vinyoles
Editorial: Rafael Dalmau, Barcelona , 2002.

Una aproximació a la vida quotidiana de la Barcelona de la baixa edat mitjana, de la mà de dues professores de la Universitat de Barcelona. On passejarem pels mercats i les places, coneixerem com eren les famílies, i descobrirem el món de les dones, entre altres coses.

Tertúlia de novembre:

El Pistolerisme, Barcelona (1917-1923).
Autor: Albert Balcells
Editorial: Edicions 62, Barcelona, 2009.

Barcelona, rebatejada com la Rosa de foc, va ser l’escenari de centenars de crims selectius entre representants sindicals i agents burgesos. La tradició del pistolerisme ja era forta a finals del segle XIX i va tenir capítols catastròfics com el de la Setmana Tràgica el 1909. Així i tot, entre els anys 1917-1923 va adquirir el seu punt més àlgid. Personalitats com Francesc Layret o Salvador Seguí el Noi del Sucre, entre molts d’altres, van morir cosits a trets, i les vagues violentes eren a l’ordre del dia”.

http://www.facebook.com/l/;http://www.grup62.cat/ca/llibre/el-pistolerisme_10753.html


Tertúlia de desembre:


La Construcció de la Identitat.
Autor: Josep Fontana
Editorial: Base, Barcelona, 2005.

Una recopilació d’articles on es tracten temes molt diversos com les relacions de poder a l’absolutisme, la identitat i l’estat modern, la globalització, les migracions, la transició espanyola, etc,

I el lloc ja el sabeu:

Arxiu d’història de Barcelona (Ca l’Ardiaca)
Santa Llúcia 1 (Barcelona)
De 18:00 a 20:30