22/4/09

PROPERES TERTÚLIES DEL GRUP

Recordem les lectures per a les properes tertúlies:

Mes de maig

Cerdà i els altres : la modernitat a Barcelona, 1854-1874 / coordinador del vol. R. Grau.- Barcelona : AHCB, 2009





Mes de juny

Observacions sobre Hitler, de Sebastian HaffnerBarcelona: edicions 1984
Versió castellana: Anotaciones sobre Hitler de Sebastian Haffner

Barcelona, Galaxia Gutenberg 2002




Darrerament tenim el blog i tamb l'espai facebook una mica abaltits, a veure si us animeu, historiadors i historiadores professionals i afeccionats, de la GRAN TERTÚLIA!!!



Proposo que, amb motiu de Sant Jordi, però tot allargant una mica la festa literària, RECOMANEM als comentaris lectures de tipus històric convencional o novel·les històriques que considerem serioses i ben escrites. ÀNIM!!!

5 comentaris:

Gregor ha dit...

Hola

Poso aquest interesant link del pais digital sobre llibres, novel·les i pelis sobre la I guerra mundial.

http://www.elpais.com/articulo/semana/Barro/sangre/metralla/elpepuculbab/20090425elpbabese_3/Tes

Júlia ha dit...

Una època molt interessant, la de la primera guerra mundial, com que después va venir l'altra hem oblidat moltes coses i circumstàncies. I de fet, 'de aquellos polvos vinieron estos lodos'.

Gregor ha dit...

En el grup del faceebook l'Antoni García, aquell noi escriptor que et vaig presentar en xarxa, fa interesants recomenacions literaries respecte aquesta guerra, ja que he obert un nou tema sobre recomenacions. Tb està ve la exposició de fotos de d'Alfons XIII sobre aquesta guerra que es fa al museu d'història de Catalunya, tindriem potser que pensar algun llibre de la "Gran Guerra" per la "Gran tertúlia"

Dani ha dit...

Eps! Quin dia és la tertúlia de cerdà exactament?

Júlia ha dit...

El dia 8, Dani!!! A veure si vens.

Per cert, això del Cerdà m'està resultant una mica feixuc, ho alterno amb el llibre sobre Hitler de la propera, que m'encanta, ja m'agradaria que algú per aquí fos capaç d'escriure tan bé i de forma tan desacomplexada i seriosa sobre Franco i el franquisme, no passem del tòpic i encara gràcies.