24/3/13

EL PERSONATGE OCULT (44)

1.- La nostra protagonista va tenir una vida poc convencional per a la seva època, tot i que absolutament ortodoxa. Avui certs aspectes de la seva trajectòria vital, relativament breu, ens poden semblar fins i tot surrealistes.

2.- Aquest cavaller li va donar, després de la seva mort, el primer gran títol important i imprescindible.
3.- Veia llocs com ara el de la imatge, cosa que no devia ser gaire agradable. També en veia de més bonics, ep. Feia sacrificis, penitència, es mortificava, dejunava. Un exemple, vaja.


3.-La seva tasca va ser també diplomàtica i va tenir un paper molt rellevant en la solució d'un problema de l'època, donant suport al senyor de la fotografia.


2.- A l'església de la  primera fotografia la van enterrar tot i que algunes parts de la seva anatomia van anar a parar a d'altres centres de culte.


3.- Era la filla número vint-i-quatre d'una família de vint-i-cinc, relativament modesta. Va néixer a la bonica ciutat on podríeu veure l'església de la imatge anterior.

4.- Va mantenir correspondència podríem dir que professional amb aquest senyor.

5.- Els seus pares la volien casar, van començar a cercar-li marit i expliquen que per fer-la creure l'obligaven a fer tasques dures de la llar. Finalment van veure la llum i un colom molt oportú i la van deixar seguir el seu camí.

6.- En termes moderns i una mica irreverents podríem dir que aquest era el logo de la seva empresa.

7.- Aquest senyor que potser la gent gran encara recorda li va donar un títol relacionat amb la seva pàtria unificada, que en el temps de la nostra protagonista era un mosaic polític, al costat d'un cavaller el nom del qual està avui d'actualitat per raons relacionades amb el sector professional de molts dels retratats en aquesta entrada.

8.- Aquest altre li va atorgar de forma pòstuma un títol acadèmic. Era la segona dama en aconseguir-lo, l'anterior és molt coneguda per tots nosaltres i per Concha Velasco. Considerant la poca consideració que aquests senyorassos tenen per les dames, és tot un mèrit.


9.- Aquest altre també va augmentar la seva importància, ampliant la seva àrea d'influència espiritual.


10.- En aquesta ciutat es va esdevenir un miracle que va palesar el seu pes específic.Tot i que he incidit en aspectes espirituals a la pràctica la nostra dama també va ser important pel que fa al tema polític, una mena d'ambaixadora i de diplomàtica i va inspirar algunes reformes importants. Ja que avui el tema vaticanista està d'actualitat per raons òbvies, a través de la seva vida i miracles haureu donat una ullada al tema i a allò que representava en segles passats el poder espiritual el qual va trigar molt a separar-se del terrenal, si és que se n'ha separat del tot i sempre parlant a nivell europeu.


BEN BARKA I LES MISÈRIES DE L'EUROPA 'DEMOCRÀTICA' (personatge ocult, 43)

El nostre protagonista era MEHDI BEN BARKA, un polític magribí que va desaparèixer a París i la desaparició del qual encara no s'ha aclarit. En l'afer Ben Barka hi va haver complicitat de la policia francesa i la seva trista història mostra com la civilitzada Europa no té manies quan ha d'eliminar noses o pedres a la sabata. I com dretes, esquerres i veïns propers miren cap a una altra banda quan cal i toca.

Les fotografies i imatges corresponien a la ciutat de Rabat, Allal Al-Fassi, una tassa de te, el Mont Tubqal, a l'Atles, Argel, Ho Txi MInh, Malila Oufkir, Bashir Ben Barka, Hosni Benslimane, Georges Franju i Ben Bella.


5/3/13

EL PERSONATGE OCULT (43)

El nostre personatge d'avui va ser un home d'ideals, lluitador i conseqüent, un líder positiu. El seu final encara no ha estat aclarit, malgrat els anys que han passat des d'uns fets tèrbols en els quals segurament hi va haver implicacions de tota mena.

1.- Va néixer aquí tot i que segurament aquest edifici no hi era, és que si poso una foto típica de seguida ho endevineu:





2.- La família no era rica però va pensar en fer estudiar un dels fills, el gran. El nostre protagonista l'acompanyava a escola i la mestra el va fer entrar, aleshores va comprovar la intel·ligència del noi i es va procurar que estudiés. Va ser un dels primers titulats del seu país en una matèria difícil, tot i que després es dedicaria a la política.

3.- El seu país tenia diversos problemes. En contra del més evident ja hi havia líders, més grans que no pas ell, que hi lluitaven, com ara aquest senyor del retrat.

4.- El seu pare tenia una feina espiritual i intel·lectual, però es guanyava la vida venent productes com ara aquest de la fotografia.


5.- Va poder anar a estudiar a un país veí que també ha tingut molts problemes i no se n'acaba de sortir.


6.- Era una època amb un món dividit ideològicament, cosa que feia que les dues grans potències suquessin pa a tots els conflictes que hi havia. El nostre protagonista va entrar en contacte amb molts líders que estaven en lluita per tal d'aconseguir un món millor, com ara el de la fotografia. No és el cas d'aquest senyor que veieu, però amb els anys alguns d'aquells líders van evidenciar que eren tan dolents com els anteriors.

7.- A causa dels seus primers problemes amb aquells que manaven aleshores va patir desterraments a un bonic indret del seu propi país, època que va aprofitar per llegir, escriure i meditar.




8.- El seu principal perseguidor i, segons diuen, qui va acabar amb ell fent-ne desaparèixer el cadàver, va ser el pare d'aquesta noia. Aquest senyor amb els anys també va ser eliminat i la seva família va patir força, avui aquesta dama és allò que en diríem mediàtica a causa dels llibres escrits explicant les penes familiars i la història dels seus.

9.- I aquest és el fill del nostre protagonista que encara reclama informació i que se sàpiga tota la veritat, cosa que sembla complicada pel fet que a més de gent del seu país hi havia implicacions fosques del govern del país democràtic en el qual es trobava exiliat el seu pare i fins i tot de molts més països occidentals, des de gent de l'hampa fins a les altes esferes. Molts dels testimonis han mort, és clar.

10- Aquest personatge, per exemple, sembla que també hi va tenir alguna cosa a veure. Aquí, a Espanya, el van condecorar amb la creu aquella que donen als destacats en algun camp. Misteris de la política que la raó no entén.


11.- El nostre protagonista va ser segrestat i desaparegut quan anava a veure aquest senyor, amb la intenció d'endegar alguna cosa sobre un dels grans problemes d'aquella època que ha deixat moltes seqüeles, per cert. 

I aquest altre senyor, conegut del nostre protagonista i amb qui s'havia reunit moltes vegades, va tenir més sort i va poder arribar a vell, tot i que durant molt de temps se suposava que potser també havia mort. Ai, no sempre guanyen els bons, més aviat al contrari.


Tots ells pertanyen a geografies properes però també poc conegudes en profunditat per tots nosaltres, més enllà del turisme de moda o de la relació amb els seus habitants, alguns dels quals són ara veïns d'escala i de barri, pel fet que els desigs del nostre home sobre un futur millor per a la seva terra encara no s'han complert.

3/3/13

FRANÇOISE DUPARC, PINTORA (personatge ocult,42)

La nostra protagonista era la pintora Françoise Duparc. D'aquesta pintora se'n sap poca cosa i només se'n conserven quatre quadres.


Va néixer a Múrcia, a on pertany la primera imatge. La casa dels arcs és Casa Pacorro, de Beniaján. Els àngels pertanyien a una obra del pare a l'altar de l'església del Carme, de Marsella. L'estil semblant era el dels germants Le Nain. El personatge següent, Joseph Billioud. El seu mestre, Van Loo. La ciutat era Breslau, a Polònia i el carrer dedicat al personatge es troba a Marsella.

El seu pare va ser un molt bon escultor de l'època, Antoine Duparc. D'ell és aquest altar de Beniaján, molt valorat i admirat i molt del gust escenogràfic de l'època. La seva fugida a Múrcia va ser motivada, segurament, per una epidèmia de pesta.