De jaio, amb els néts.
Quadre oficial, amb tota la parafernàlia que fa al cas.
A la fotografia, els nou reis que el van anar a acomiadar. D'esquerra a dreta, Hakon II de Noruega, primer rei escollit de forma democràtica, Ferran I de Bulgària, Manuel II de Portugal, només va regnar dos anys, Guillem II d'Alemanya, darrer emperador d'aquest país, megalòman, cosí i enemic d'Eduard a qui tenia molta enveja, Jordi I de Grècia, assassinat a Salònica i Albert I de Bèlgica, va resistir als alemanys i va morir escalant, en un accident. Asseguts a laprimera fila, Alfons XIII, el nostre, Jordi V, que s'assemblava molt al seu cosí rus, el tsar, successor d'Eduard i Frederic VII de Dinamarca.
El rei i senyora, ja grandets. Després del cinquè fill els metges van recomanar a la reina no tenir-ne més.
El llibre mencionat, que explica l'esclat de la Primera Guerra Mundial.
La família completa, anant de creuer.
El nostre protagonista era, efectivament, Eduard VII del Regne Unit, emparentat amb totes les cases reials gràcies a la fertilitat materna. Amb la seva mort va canviar el món i el seu enterrament, descrit magistralment a Els canons d'agost, palesa la inquietud que surava enmig d'aquell acte protocolari.
El seu padrí va ser Frederic Guillem IV de Prússia. L'amic francès, el de la imatge era Émile Loubet, president quan Eduard va visitar París.
Les tres filles representades al retrat, pintat per Sydney Prior Hall, són les tres noies d'aquesta llista amb els seus cinc fills legítims:
Les amants, tres entre moltes, eren Agnes Keyser, Alice Keppel i Lillie Langtry. S'explica que durant cinquanta anys va tenir un mínim de tres amants per setmana, tot un rècord, ben mirat.
El fill gran era Albert Víctor del Regne Unit, duc de Clarence, un personatge estrany i curt de gambals al qual es va voler fins i tot relacionar amb Jack l'Esbudellador.
La promesa del fill, que després es va casar amb l'altre, era Maria de Teck, reina del Regne Unit
El parc és l' Eduard VII d’Anglaterra a Lisboa, va rebre aquest nom durant la visita europea d'Eduard, que també va anar a Espanya i Portugal.
Aquí podeu llegir moltes tafaneries, serioses i extraoficials, sobre la vida d'aquest monarca. I a baix, podeu veure la primera part d'un reportatge sobre la seva vida, és en anglès però al principi hi ha la filmació del seu enterrament.
Aquí podeu llegir moltes tafaneries, serioses i extraoficials, sobre la vida d'aquest monarca. I a baix, podeu veure la primera part d'un reportatge sobre la seva vida, és en anglès però al principi hi ha la filmació del seu enterrament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada