13/10/19

UN HOME LLUITADOR I COMPROMÈS,


Aquest és el lloc on va morir, executat de forma injusta, el nostre personatge, amb uns quants homes més.


Pertany a un d'aquests països amb molts problemes encara, però que avancen malgrat tot, i que compten amb una cultura de gruix i amb noves generacions amb empenta. Els homes com ell fan que, amb dificultats, el mon fins i tot millori. El seu país, com tants altres, és un mosaic de gent diferent, aquesta bandera té relació amb el nostre personatge.


Aquest barril porta el símbol dels voltors que incideixen en els problemes de la bona gent. I és que, en ocasions, per a un país, tenir bens com determinats metalls o petroli vol dir que hi haurà algú que els cobejarà. Però fins i tot aquests grups, responsables de tants disbarats, han d'anar modificant les seves estratègies. 



Un famós dictador del país del nostre personatge.


Aquest és el símbol d'un dels llocs on va estudiar el nostre home.



Un escriptor i una escriptora, poc coneguts a casa nostra, que han evocat la figura i l'obra del nostre personatge. Avui hi ha carrers, escoles, espais diversos i premis que porten al seu nom, i no tan sols al seu país o el seu continent.


El fill del nostre personatge, un noi que va morir relativament jove. Era un home brillant però no resultava fàcil tenir al darrere l'ombra d'un pare tan emblemàtic, amb qui la relació no havia estat fàcil. Va aconseguir que 'la companyia' hagués de reconèixer la seva responsabilitat i pagar sucoses indemnitzacions. 



Cinc fills del nostre home van créixer, de fet, a causa de la situació política, en un país d'Europa. Aquestes senyores tan maques son dues filles seves, brillants professionals, exemple de la nova dona universal, vaja. Amb preparació i empenta. És clar que, considerant la situació general del país, encara avui, van créixer en un indret privilegiat.



El nostre personatge va fer i escriure teatre i va col·laborar amb companyies rellevants.


Amb aquest personatge va col·laborar fins que es va decebre, el camí cap a la democràcia no és fàcil ni s'acaba mai.


En aquest indret hi ha la Universitat del seu país on va estudiar.



El nostre home, activista polític, ecologista, defensor del medi ambient, lluitador, escriptor de narrativa, assaig i teatre, i moltes coses més, va ser un ferm candidat al Nobel, i hauria dignificat el premi, segurament. Aquest va ser un dels molt premis rebuts per ell. La seva mort va ser, fins i tot, coneguda com a 'crim del petroli'.



1 comentari:

Júlia ha dit...

Molt bé i molt ràpid!!!