21/10/17

UN SENYOR VALENT I CORATJÓS, EN MAR I EN TERRA



Pasaia-Spain-Christoph-Abele-2004.jpg

1) Aquí va néixer el nostre personatge, fa molts anys.

2) Predestinat a l'ofici familiar, als dotze anys ja treballava, aviat va perdre uns quants elements corporals, cosa que va fer que la gent del sector, en aquella època en la qual la correcció política no existia, el titllés de mighome.

62 - Carthagène - Décembre 2008.jpg

3) En aquest indret, on va morir anys després, es va destacar en un dels molts actes en els quals va participar.

Felipe V de España.jpg

4) En aquella guerra, de mal record per a nosaltres, patrocinada per aquest senyor i els seus seguidors es va enfrontar a la gent del senyor que veieu a sota. I és que tot plegat va ser ben bé una guerra gairebé mundial, ben mirat.

George Rooke.jpg

5) En aquells fets va perdre una part més del cos. Coratge no n'hi faltava. També va ser a la nostra ciutat en aquells anys difícils, ja us podeu pensar de part de qui, ai, la política i la milícia. Allà també va rebre.
Square in Lima Peru 01.jpg

Diego Morcillo Rubio de Aunon.jpg
6) Es va casar una mica grandet, malgrat les ferides i les pèrdues va tenir uns quants fills. La seva dona era del país de la fotografia i en aquesta ciutat que veieu es van maridar. Els va casa el bisbe.


7) Molts són els fets d'armes en els quals va destacar el coratge del nostre protagonista. I això que hauria pogut retirar-se de forma còmoda, així que la cosa té el seu mèrit. També va ser a la ciutat de la fotografia, entre d'altres.

Castelfuerte1.jpg

8) També va tenir problemes, el senyor del retrat, al qual ell assessorava, va enfrontar-se amb el manaire de torn i no es van tenir en compte els savis consells del nostre home. Al capdavall el rei el va fer retornar, estava malalt i decebut però coratjós com sempre. Va anar a viure, amb la seva família, a la ciutat que podeu veure, hi va haver una epidèmia greu però ell s'havia immunitzat durant les seves estades a països llunyans. Es va entrevistar amb el rei però es veu que aquest ja no tocava quarts ni hores.

larga70_siglo_XX_puertosantamaria

9) Però el retir tranquil va durar poc. A causa del seu càrrec va tornar a la brega. Itàlia, el nord d'Àfrica, i retorn a Amèrica a lluitar de nou i a vèncer els anglesos,  els eterns enemics, que ja creien que havien guanyat i van acabar amb la cua entre cames.


10) Va tenir problemes amb el qui manava, com sol passar, i això li va fer perdre fins i tot, en part, el favor reial. Una nova ferida se li va infectar i va morir a la ciutat de la imatge anterior, d'unes febres. Si bé ell no va aconseguir, com desitjava, un títol nobiliari, si que el va rebre el seu fill gran. 


Escudo de Blas de Lezo.svg

11) El nostre protagonista, en el seu ram, va ser un dels grans, a l'alçada de gent com Nelson, però fins fa pocs anys no era gaire conegut. Ara té estàtues, homenatges, novel·les històriques, documentals i tot el que vulgueu. La seva personalitat s'ha de situar a l'època i en el context i contemplada sense complexos i obviant la seva relació amb la nostra història, no podem deixar d'admirar aquests senyor tan valent. 

I prudent, pel que fa als estalvis, tot i que en ocasions no li van pagar el que calia sembla que va tenir cura dels seus calerons i dels de la muller, filla única de bona família i va comerciar amb tot el que va poder. 

I es veu que una bona part els tenia dipositats a bancs... anglesos, paradoxes de la vida. I de l'economia pràctica.



RECORDO ALS LECTORS I LECTORES D'AQUEST BLOG QUE TRIGO UNS QUANTS DIES EN PENJAR ELS COMENTARIS PER TAL DE DONAR OPCIONS ALS PARTICIPANTS...

3 comentaris:

Rodericus ha dit...

Inmortal Blas de Lezo.

I denostat per algùns catalans, per la seva participació al setge de Barcelona, on va perdre un braç per un tret de fusell manant una de las embarcacions que vigilaba el port. Hi havia que tindre molt valor per situar-se a tret de fusell de la muralla de Mar.

Salutacions.

Anònim ha dit...

Personatge: Blas de Lezo y Olavarrieta
Foto 1 - Pasajes (Guipúzcoa), lloc de naixament
Foto 2 - Cartagena de Indias, lloc on va morir.
Foto 3 - Felip Vè d'Espanya.
foto 4 - George Rooke, el contrincant anglés.
Foto 5 - Fotografia d'una plaça de Lima (Perú)
Foto 6 - Diego Morcillo Rubio, arquebisbe de Lima,que el va casar.
Foto 7 - El Templete, edificació de La Habana
Foto 8 - José de Armendáriz, Marqués de Castelfuerte
Foto 9 - Foto de Puerto de Santa María
Foto 10 - Mapa de Génova, del 1766
Foto 11 - Sebastián de Eslava
F0t0 12 - Escut de Blas de Lezo
NÚRIA

Orio43 ha dit...

Blas de Lezo y Olavarrieta
https://es.wikipedia.org/wiki/Blas_de_Lezo

Imatge 1-
Pasaia

Imatge 2-
Cathagène

Imatge 3-
Felip V

Imatge 4-
George Rooke

Imatge 5-
Plaça armes Lima , Perú

Imatge 6-
Diego Morcillo

Imatge 7-
El templete habana

Imatge 8-
Castelfuerte

Imatge 9-
Puerto Santa Maria

Imatge 10-
Genova

Imatge 11-
Sebastian de Eslava

Imatge 12-
Escut de Blas de Lezo