20/11/14

UN HOME DE PRESTIGI EN UNS TEMPS COMPLICATS

1.- Per aquests idíl·lics verals va néixer el nostre protagonista d'avui, en una família amb calerons i cultura. Una de les seves frases més coneguda és de les meves preferides pel que fa a la història i que es pot comprovar a les nostres tertúlies mensuals, però no la copiaré car aleshores us seria molt fàcil esbrinar la seva identitat.

2.- Quan era jove, tot i que la seva educació havia estat molt religiosa, es va convertir en ateu i així va continuar durant tota la seva llarga vida. Durant unes vacances en aquest bonic lloc de la fotografia va patir una desgràcia molt gran i dolorosa que, de retruc, li va permetre una gran independència econòmica i poder-se dedicar a la seva passió intel·lectual.



3.- El seu pensament va tenir molt de pes fins i tot en personatges d'idees i posicions polítiques ben allunyades, com aquest parell.


4.- Ell també va rebre influències de molts personatges, entre els quals el senyor del retrat, amb el qual, però, no estava del tot d'acord en qüestions com ara el tema del paper i fonaments de l'estat. Gaudia amb la poesia, com ara amb la d'aquest senyor de la barba, poc conegut entre nosaltres, em sembla.


5.- També va admirar i estudiar l'obra d'aquest altre senyor. Fins i tot va comprar i residir a una casa on el personatge havia viscut.


6.- Va intervenir en política i formar part d'un govern del seu país. Tot i que al principi es va deixar influir per una ideologia en alça, quan es va adonar de com anaven les coses va ser molt crític amb tot plegat i va tenir actituds de clar rebuig envers aquell règim, aleshores amb un gran èxit popular.




7.- Va estudiar a la seva terra i a la capital. El senyor del barret va ser un dels seus professors i el va introduir en una doctrina política moderna.


8.- Aquesta és la fotografia d'una pel·lícula en la qual es reconstruïa un crim polític que va tenir molt de pes en el capteniment del nostre protagonista. Tot i que va plantar cara a aquell govern no van gosar anar en directe en contra seva a causa del prestigi que tenia, malgrat que li van fer destrosses a casa.

9.- Ja de jove s'havia oposat a l'opinió majoritària, en aquell moment a favor d'intervenir en la guerra que va canviar Europa. També va ser,anys després, l'únic professor universitari que es va negar a omplir un qüestionari antisemita.

10.- Una de les seves filles es va casar amb un dissident d'un altre país, refugiat al seu. Aquí la teniu, a principis dels anys cinquanta. 





2 comentaris:

Orio43 ha dit...

2014-11-21 Un home de prestigi ...

Benedetto Croce
http://es.wikipedia.org/wiki/Benedetto_Croce

Imarge 1-
Pescasseroli

Imatge 2-
Casamicciola

Imatge 3-
Giovanni Gentile

Imatge 4
Antonio Gramschi

Imatge 5
George Wilhelm Friedrich Hegel

Imatge 6-
Giosuè Carducci

Imatge 7-
Giambattista Vico

Imatge 8-
Giovanni Giolitti

Imatge 9-
Antonio Labriola

Imatge 10-
Universitat de Napols Frederic II

Imatge 11-
El caso Mateotti

Imatge 12-
Guera de 1914

Imatge 13-
Lidia Croce i Gustav Herling

Imatge 14-
Instituto Italiano para los Estudios Históricos

Anònim ha dit...

Personatge: BENEDETTO CROCE
Foto nº 1 - Vista de Pescasseroli
foto nº 2 - Vista de l'illa de Ischia
Foto nº 3 - Giovanni Gentile
Foto nº 4 - Antonio Gramsci
Foto nº 5 - George Hegel
Foto nº 6 - Giosuè Carducci
Foto nº 7 - Giambattista Vico
Foto nº 8 - Giovanni Giolitti
Foto nº 9 - Antonio Labriola
Foto nº 10 - Universitat de Nàpols
Foto nº 11 - El crim que es reproduïa era el de Giacomo Matteotti
Foto nº 12 - Desfila militar de la 2ª Guerra Mundial
Foto nº 13 -------
Núria