10/3/14

UN SENYOR AMB MOLTES JAQUETES I LA SEVA AMANT




1.- Aquesta senyora tan riallera em fa una mica de por. Segons la llegenda, ella va ser la causa del canvi de jaqueta de la seva parella, el nostre protagonista, tot i que va ser un senyor amb moltes jaquetes, pel que sabem. Cantava i ballava per l'enemic, expliquen, quan el nostre home la va capturar, ella li va fer l'aleta i l'home es va passar de bàndol després d'haver estossinat un munt de gent del bàndol al qual es va passar, que ja és gros.


2.- Amb qualsevol de les seves jaquetes va ser un home d'una cruel, oportunista i expeditiu. Aquest senyor dels bigotis va ser una de les seves víctimes. Les seves idees eren sinceres? Això no ho podem saber.

3.- I també va tenir a veure en el segrest i mort d'aquest altre el qual es va refiar molt d'ell, pel fet que havien estat del mateix bàndol. Diuen que en aquest, de bigotis encara més llargs que l'anterior, l'havien avisat els coneguts, que anés amb compte amb el nostre home... Però... De tota manera, sembla que el nostre protagonista no va aconseguir el que desitjava pel fet que aquesta víctima va deixar un escrit tancat que s'havia d'obrir si desapareixia i així es va aixecar la llebre.
Reinhard Heydrich

4.- La veritat és que l'època, els complots, les traïcions, els segrestos, les purgues, les execucions, tot fa força por i molts fets no han estat aclarits. En la caiguda i mort d'un altre personatge es diu que també hi va haver al darrere el nostre home i pel mig aquest altre, tot un nazi inquietat, i embolica que fa fort. 



5.- Del nostre protagonista no se'n va saber el final exacte, però hi ha moltes teories:

a) Desaparegut en un bombardeig a Barcelona, on havia escapat després de les seves malifetes pel país veí.
b) Enverinat per un seu enemic polític, una altra bona peça, el més gran responsable de la mort d'un català significat, en un vaixell en el qual, suposadament, se l'havia de salvar.
c) Ficat de contraban en un vaixell que anava cap a Leningrad, se suposa que amb males intencions pel que fa al destí del nostre home, després d'haver-lo obligat a escriure cartes sense data a la seva amant, com a penyora per a comprar el seu silenci...

6.- La seva dama, actriu i moltes coses més, davant l'evidència de la seva col·laboració en moltes de les coses que feien referència a la seva parella, va ser reclosa en un hospital psiquiàtric, on va morir, esperem que de mort natural.
Vladimir Nabokov.jpg
7.-  Aquest escriptor famós per la seva afició a una joveneta literària havia conegut la dama i va escriure un relat inspirat en ella.


8.- L'any 2004 un famós director de cinema va rodar una peli inspirada en alguns fets del nostre home i la seva parella.

Nikita Mikhalkov.jpg
9.- I aquest altre director, del país del nostre home, poc conegut per nosaltres, també s'hi ha inspirat. I és que la realitat, ja ho diuen, no té perquè ser versemblant i totes aquestes històries d'espies dobles i triples semblarien mentida si no fossin veritat. Després nosaltres, els contemporanis, fem, ai, rutes turístiques pels indrets amb fosques històries del passat.


10.- Per cert, no cal espantar-se per a qui es dóna o no el Premi Nobel de la Pau, el cap suprem del nostre home va estar nominat en dues ocasions. Món de mones. Les revolucions de tots els signes es mengen els seus fills però no pas tots, sempre n'hi ha alguns que arriben a vells i moren de mort natural després de menjar-se els fills amb mala sort.

4 comentaris:

Orio43 ha dit...

Nikolái Skoblin
http://es.wikipedia.org/wiki/Nikol%C3%A1i_Skoblin

Imatge 1- Nadezhda Plevitskaya

Imatge 2- Aleksandr Kutépov

Imatge 3- Yevgeny Miller

Imatge 4- Reinhard Heydrich

Imatge 5- Desfilada a Barcelona, l’11 de setembre de 1936

Imatge 6- Vladimir Nabokov

Imatge 7- Triple agente, Éric Rohmer

Imatge 8- Nikita Mikhalkov

Imatge 9- ???

Imatge 10- París, cafè de la paix

Anònim ha dit...

Personatge: Nikolai Skoblin
foto nº 1 - Nadezhda Plevitskaya
Foto nº 2 - Aleksandr Kutépov
Foto nº 3 - Yevgeny Miller
Foto nº 4 - Reinhard Heydrich
Foto nº 5 - ----
Foto nº 6 - Vladimir Nabokov
Foto nº 7 - Fotograma de la pel.lícula "Triple agente"
Foto nº 8 - Nikita Mijalkov
Foto nº 9 - ----
Foto nº 10 - Un carrer de Paris
NURIA

Júlia ha dit...

Ep, gràcies per participar!!!

Orio43 ha dit...

Flataria més!!