29/1/14

EL REI QUE TENIA EL NAS VERMELL I LES SEVES DAMES

Sembla que l'anterior enigma, amb tantes criatures, era una mica difícil. Segur que el d'avui no ho serà gens. Si seguiu els meus blogs us diré que un tema del qual vaig escriure a La Panxa del Bou té certa relació amb el nostre personatge, tot i que sigui de retruc. El nostre personatge d'avui va ser un senyor absolutament poc recomanable.

1.- El seu nom, en la seva llengua, expliquen que vol dir capacitat per distingir el bé del mal. En el seu cas té poc a veure el nom amb la persona.



2.- El seu final, prematur, podia haver sortit a la pel·lícula de la qual us poso el cartell, la recordeu?

3.- De jove va fer alguna cosa que no estava malament però aviat va mostrar una conducta erràtica i oportunista i una gran afició a la fatxenderia, el luxe i la despesa excessiva.

4.- No en tenia prou amb allò que comprava i no pagava, a l'estil d'una primera dama que vam haver de suportar durant anys. A més a més sembla que era cleptòman o aficionat a mangar les coses dels altres: va robar un rellotge a un famós primer ministre, amb una gran habilitat, una espasa històrica al seu cunyat, i moltes coses més...

5.- Amb la seva primera dona, que era de categoria, va tenir tres filles, els tres noms de les quals començaven per F. Totes tres van morir durant la primera dècada del segle XXI. Aquesta primera dona, de la qual es va divorciar per allò d'anar a buscar l'hereu, va ser una pintora notable i es va dedicar a aquest art després de la separació.

6.- La segona dona, de molt bon veure, era de família menys noble, de la classe mitjana. Sembla que així el nostre protagonista volia fer crèixer el seu prestigi, que anava de baixa un dia sí i un altre també. Amb aquesta va tenir un nen, com ell volia.

7.- Aquest nen, que avui ja és gran i viu a Suïssa, va haver de fugir del país amb mig anyet, ja que el seu pare va ser finalment derrocat. La seva mare es va acabar separant del seu pare i es va casar dues vegades més, amb dos metges, precisament. Va retornar a la seva pàtria i va morir l'any 2005, retirada de forma discreta des de feia anys.

8.- Aquesta bella dama era la seva germana, la que es va casar amb aquell senyor al qual el nostre home va robar l'espasa. Va ser un matrimoni de conveniència estatal. Van tenir una filla, que també viu a Suïssa, i es van separar, es deia que perquè aquest altre senyor també volia l'hereu, que sembla que és aquesta una mania persecutòria de les societats en vies de desenvolupament. Per cert, aquesta dama, a qui van anomenar com a Venus de la seva terra es va tornar a casar i va tenir un noi i una noia. Va morir l'any passat, de forma molt discreta, en el seu país d'origen, on havia retornat, en una ciutat amb una gran història del passat, famosa per un incendi i un far.


9.- Aquí teniu una imatge del funeral del nostre protagonista. Tot i que en general s'accepta la idea que va morir per causes naturals, ja que a causa de la vida que duia era obès,  també hi ha qui pensa que podia haver estat enverinat, cosa que no seria gens estranya, considerant la situació del seu país i els enemics que tenia.

10.- Encara va festejar el nostre home amb una altra dama, la que veieu a la fotografia, cantant d'òpera i actriu, tot i que no es van arribar a casar. Els qui sou una mica grandets segur que recordeu com les revistes del cor sucaven pa en els afers del monarca destronat. Tot i que li van confiscar molts béns sembla que tenia calerons a Suïssa i moltes joies i d'altres cosetes per a viure sense haver de treballar, vaja.

Malauradament el país del nostre protagonista no ha acabat de trobar l'estabilitat i en aquests darrers temps la crisi política ha provocat molts problemes i revoltes.

8 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

el Sha de Persia ?
agggggg ¿ no ?

ummmm ¡¡¡ pos no se....

Júlia ha dit...

No és el sha però alguna relación tienen, Miquel, vas bé cirerer.

Anònim ha dit...

És el rei Faruk?.
si veig que no dius res, serà perquè ho hauré encertat i aleshores ja buscaré la resta de les pistes.
Núria

Júlia ha dit...

Vas bé, Núria, per això no publico la resposta.

Anònim ha dit...

Personage: Rei Faruk I, de Egipte.
Foto nº 1 - Cartell de pel.lícula
Foto nº 2 - 1ª esposa, reina Farida
Foto nº 3 - 2ªesposa, Narima Sadek
Foto nº 4 - el fill, Fuad II, de Egipte
Foto nº 5 - Princesa Fawzia Fuad, germana del rei Faruk
Foto nº 6 - Enterrament del rei Faruk
Foto nº 7 - Irma Capece Minutolo, última parella.
Núria

Orio43 ha dit...

Aquesta setmana ha estat més fàcil.

Faruq I d’Egipte
http://ca.wikipedia.org/wiki/Faruk_I

Imatge 1- primera dona
Farida d’Egipte (Safinaz Hanim Zulfikar)

Imatge 2- segona dona
Narriman Sadek

Imatge 3- nen rei
Faud II

Imatge 4- germaneta
Fawzia Faud ‘ Venus de Asia’

Imatge 5- enterrament


Imatge 6- festeig
Irma Capece Minutolo

Oliva ha dit...

AN FARUK? ULTIM D' EGUIPTE

Tot Barcelona ha dit...

ahhhhhhhhhhhhhhh¡¡

ummmmmmmmmmmmmmmmmmm ¡¡
no guanyo mai ¡¡¡

agggggggggggggggggg ¡¡¡

una abraçada molt forta ..i salut