30/1/13

EL PERSONATGE OCULT (41)

1.- Se suposa que per aquí devia morir el nostre protagonista, segurament acompanyat per la seva segona esposa, però la seva vida està plena de llacunes poc conegudes.

2.- Pertanyia a una família amb molta gent de la mateixa professió i el cognom de la qual va fer que en una cançoneta de gresca es fes molta broma sobre ells.



3.- Un altre de la família i de la mateixa professió. El nostre home va actuar pel que sabem, gairebé sempre de forma honrada i moderada i cal dir que en una de les seves primeres feines, molt important, hi va haver conflictes laborals.

4.- Es pot dir que en algun moment de la seva joventut ell i els seus ens van robar però va ser pel fet que els pobles sobre els quals tenien responsabilitat passaven gana a causa d'una guerra propera.



5.- Hi havia molta competència en aquell sector laboral. Per això moltes fites del nostre home van ser atribuïdes a algú altre. Aquests dos senyors van ser competidors en determinats assoliments i la cosa encara no està clara.

6.- A l'època ja hi havia periodistes que escrivien el que passava, però, com en el present, no ens en podem refiar del tot malgrat que són les úniques fonts de coneixement que tenim, en directe.


7.- Possiblement va arribar aquí, tot i que l'indret té un altre nom i hi ha una certa confusió. Era el primer en arribar al que seria un gran país però ja se sap que el món nou se l'havien repartit entre un parell i aquest tros no tocava cosa que explicaria el seu desinterès posterior en continuar per aquells camins.


8.- Tot i amb això, també va ser el primer d'aquí en remullar-se en aquest riu d'allà.

9.- Una de les coses que se sap, dels seus anys de maduresa, és que va participar en una junta del sector en aquesta ciutat.

10.- I alguns viatgets més devia fer, cosa que considerant les circumstàncies té molt de mèrit. Avui la seva tasca està una mica mal vista però en el seu temps no era així. De la gent com en ell en sabem encara molt poc i la visió que en tenim oscil·la entre la parafernàlia patriòtica i la crítica poc matisada. Tot s'ha de situar en l'època. Se sap poca cosa sobre els seus darrers anys quan, ja malalt, va refusar la possibilitat de noves feines. 

4 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

Ummm....Al Larrouse Miquelet...umm ...porfa , un mica de temps ¡¡¡

Orio43 ha dit...

Vicente Yanes Pinzon
http://es.wikipedia.org/wiki/Vicente_Y%C3%A1%C3%B1ez_Pinz%C3%B3n

Imatge 1- Viu despres
Esglesia de Santa Anna, Triana (Sevilla)

Imatge 2- naixement
Palos de la Frontera

Imatge 3. Parent
Germa, Martín Çalonso Pinzón

Imatge 4- compertidor
Pedro Alvarez Cabral

Imatge 5- competidor 2
Duarte Pacheco Pereira

Imatge 6- cronica
Historia General y Natural de las Indias

Imatge 7- possible arrivada
Cap de la Consolació

Imatge 8- riu
Riu Amazonas

Imatge 9- junta
Toro, Zamora

Imatge 10 mes viatgets
Regio de Darien, Panama

Anònim ha dit...

Personatge:
VICENTE YAÑEZ PINZON
foto nº 1 - Església de Sta. Anna de Sevilla, barri de Triana.
foto nº 2 - Vista de Palos de la Frontera
foto nº 3 - Martín Alonso Pinzón, un germà.
foto nº 4 - Pedro Alvarez Cabral, navegant portugués
foto nº 5 - Duarte Pacheco Pereira, navegant portugués
foto nº 6 - Gravat d'indis d'una edició d'Història General de Gonzalo Fdez. de Oviedo
foto nº 7 - ?
foto nº 8 - Riu Amazonas ?
foto nº 9 - Vista de Toro on va pertanyar a la Junta de Navegants
foto nº 10 - Mapa de la regió Darien (Panamà) de 1698
NURIA

Anònim ha dit...

VAIG A LAS PALPENTSD AMB AQUEST,PERO .......ALONSO YAÑEZ DE PINZON?, CAPITA DE "LAPINTA" I DESCOBRIDOR DE LAS BAHAMAS......POT SER?
JUGANT.