12/5/12

EL PERSONATGE OCULT (19)

Avui evocarem un senyor que va fer una feina que jo no faria mai de la vida. Per a fer això s'ha de tenir molt de coratge i ser dogmàtic absolut o, com dirien d'altres, tenir uns ideals molt clars i creure de forma fervent en determinades coses o doctrines. S'ha d'estar disposat a morir per la causa i em temo que les causes ja no són el que havien estat en la seva època, la veritat. No eren tampoc aleshores el que semblaven però probablement molta gent hi creia. De fet, la causa li va costar la vida. Aquest senyor és considerat el millor de tots els temps en la seva especialitat.

1.- Va néixer aquí:

2.- I va morir aquí:

3.- La seva família es va traslladar a aquesta ciutat, ell retirava al pare però la mare, amb les seves narracions, el va mantenir lligat al país al qual serviria.

4.-  Va treballar per a aquest diari, que avui no existeix, encara que en tenen un altre que se'n considera successor.

5.- Es va casar amb una ballarina, però va tenir moltes amants. Sembla que les dones eren el seu punt feble i una dona seria qui facilitaria la seva detenció. Pel que es veu i llegeix, els senyors no escarmenten, en aquest tema, i sembla mentida que homes molt intel·ligents i importants caiguin en paranys eròtics amb una relativa facilitat.

6.- Va estudiar a la Universitat de la imatge anterior. Pel seu compte va aprendre moltes més coses, com ara l'idioma d'aquesta ciutat, en la qual va viure:

7.- Encisador, cult, convincent, ben plantat, va jugar a moltes bandes i va tenir moltes relacions i informadors. Va saber de bell antuvi coses com aquesta:

8.- Tot i amb això, sembla que un altre perill del qual va avisar no va merèixer la consideració del temible senyor que era, de fet, el seu cap superior-superior. O així ho expliquen. En canvi sí que es va considerar que la batalla que recorda aquest monument no produiria els efectes previstos:
9.- Va tenir col·laboradors molt importants que, injustament, potser no han tingut tanta llegenda com ell. Aquí us en mostro dos, el primer va ser un home molt respectat, fins i tot pels qui el van condemnar. Va ser executat el mateix dia que el nostre protagonista. L'altre va sobreviure i va morir de vell, cosa que ha fet sospitar que potser va fer alguna mena de pacte, tot i que no s'ha demostrat. Eren temps en els quals ser un supervivent es considerava sempre sospitós:





10.- Hi ha moltes coses per explicar sobre aquest senyor. Heroi nacional al país que va servir, fins fa quatre dies, ha inspirat molta literatura de gènere. En el cinema no ha merescut una excessiva atenció tot i que aquests dos senyors, actors no excessivament coneguts per nosaltres, van ser ell en els anys 1961 i 2003:



3 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

Espero la resposta ¡¡¡¡¡ salut

Anònim ha dit...

VAIG A LES PALPENTES......POTSER UN ESPIA SOVIETC,GERMANIC DE ORIGEN,QUE ES DEIA SORGE O SEMBLANT?AQUEST PAIO VA AVISAR QUE EL JAPONESOS ANAVAN INVADIR PER EL PACIFIC I NO A RUSIA.
JUGANT.....

Orio43 ha dit...

Richard Sorge
http://es.wikipedia.org/wiki/Richard_Sorge

Imatge 1- neix
Torre de la donzella Baku

Imatge 2- mort
Torre de Tokio

Imatge 3- viu petit
Berlin, palau reial

Imatge 4- diari
Frankfurter Zeitung, corresponsal al Japó

Imatge 5- estudis
Universitat de Hamburg, edifici principal

Imatge 6- ciutat
Xangai, barri de Podong

Imatge 7- bombardeig
Atac a Pearl Harbor

Imatge 8- monument
Batalla del llac Jasan

Imatge 9- col•laborador
Hotsumi Ozaki

Imatge 10- colab
Max Chistiansen Clausern

Imatge 11- actor
Thomas Holtzmann

Imatge 12 actor 2
Iain Glen