27/4/12

EL PERSONATGE OCULT (17)

1.- Avui fins i tot us ensenyo el rostre del nostre protagonista, tot i que ofereix un aspecte molt diferent al de les posteriors fotografies oficials. Aquí era un jovenet de disset anys que ja prometia.

2.- Tot i que no he trobat cap pel·lícula dedicada del tot a ell, surt a moltes filmacions i sèries sobre l'època i el país, com a secundari de luxe. Un dels primers en interpretar el paper del nostre protagonista va ser aquest actor de la fotografia, el nom de pila del qual és també el d'un famós ànec de ficció. I el cognom, a més, també ens pot fer pensar en cinema...


3.- Aquesta ciutat va ser conquerida per ell, a més de moltes altres.

4.- La va conquerir en una guerra mítica, molt novel·lada, recreada, mitificada, en la qual una noia amb una pastanaga a la mà posava a Déu per testimoni del fet que no tornaria a passar gana.5.- Aquí teniu l'escenari d'un altre dels esdeveniments que van marcar la seva vida i el van portar al poder.

6.- Com que no tinc ganes de fer patir ningú, avui fins i tot us mostro una fotografia familiar. Per cert, la seva dona es deia com jo.

7.- En aquesta caseta va viure durant un temps. Sembla senzilla però precisament el nostre protagonista va agafar afició al luxe i a dur un tren de vida excessiu. I això de 'tren' no va de broma, té relació amb certes corrupteles de la seva camarilla. Aquesta mena de coses van fer que perdés el poder.8.- Aquest altre senyor va ser el seu antagonista, del qual va acceptar la rendició. Tot un cavaller, la mort del qual va plànyer el nostre protagonista, que sentia un gran respecte per ell.


9.- Va tenir un fill advocat i un nét militar i paleontòleg. Un altre nét va ser també un militar molt conegut. Aquest nét es va casar amb la filla del senyor de la fotografia i van tenir tres filles.


10.- La seva vida, amb llums i ombres, com gairebé totes, va ser reflectida en unes memòries impressionats que va escriure, en part per poder cobrar-ne els drets ja que estava pràcticament arruïnat, doncs tot i ser molt bon militar no tenia visió comercial i es va ficar en diversos embolics. Gràcies a això, però, comptem amb aquest document impressionant.


Una pisteta musical:

4 comentaris:

esparver ha dit...

A més a més té el nom de l'Odisseu. Anava a dir de pila però penso que se'l va canviar.

Anònim ha dit...

Personatge:
ULYSES S.GRANT, 18è president dels EE.UU.
1 foto. com tú dius, el mateix personatge
2 foto. L'actor Donald Crisp
3 foto. la ciutat de Richmond
4 foto. Vicksburg?
5 foto. el president amb la seva dona i el seu fill Jesse
6 foto.Casa a Galena, Illinois
7 foto. General Robert E. Lee
8 foto. Elihu Root
Pista musical: canta el nom d'una vall de Virginia, on va intervenir militarment.
Núria

Orio43 ha dit...

Ulysses S. Grant
http://www.granthomepage.com/grantfamily.htm

Imatge 1- jovenet
ell

Imatge 2- actor
Donald Crisp

Imatge 3- ciutat conquerida
Richmond

Imatge 4- batalla
Batalla de Chattanooga

Imatge 5- família
Ell, la seva esposa Júlia i el seu fill Jess

Imatge 6- caseta
Casa a Galena Illinois

Imatge 7- contrari
Robert E. Lee

Imatge 8- sogre del nét
Elihu Root

Veig que el meu mínim coneixement d’anglès m’ha servit per resoldre aquest enigma.

Anònim ha dit...

EL GENERAL ULISES GRANT.....EL DE LA GUERRA CIVIL AMERICANA,EL CARNICER DE ATLANTA I POSTERIORT PRESIDENT OI?
JUGANT...