7/4/12

EL PERSONATGE OCULT (14)



1.- La nostra dama forma part d'una cultura poc coneguda però que ja ha sortit en diverses ocasions per aquests enigmes.

2.- Si fos viva, cosa impossible, segurament seria una bona tertuliana per al Grup 99, ja que va ser una pionera en el tema de la historiografia. El seu marit també va cultivar aquesta ciència.

3.- Intrigant, com gairebé tothom de l'entorn, va fer màns i mànigues, juntament amb la seva mare, per tal que el seu marit i no el seu germà assolís el poder, segurament amb intenció de manar ella que, de fet, era una pubilla desplaçada per l'hereu.


4.- Com que no se'n van sortir, quan el germà va succeir al pare, mare i filla es van retirar a un monestir. Allà va ser on va escriure l'obra que l'ha fet famosa i que continuava el que havia escrit el seu marit.

5.- Va rebre una educació molt acurada però la família no volia que llegís poesia, ja que es considerava que a través d'ella s'aprenien coses immorals. La va llegir d'amagat.

6.- El seu primer nòvio va morir aviat. Aquí teniu qui havia de ser el seu sogre a qui van posar el motiu 'menys d'un quart' per la gran devaluació que va experimentar la moneda d'aquell indret durant el seu regnat:


7.- El seu marit, el qual ella volia que arribés al poder, va acabar per no seguir les seves indicacions i va arribar a ser conseller del germà quan aquest va manar. Per cert, aquest marit va aconseguir guanyar aquest senyor en una de les moltes batalles de l'època:


8.- El seu germà, contra el qual va conspirar, va ser un bon manaia, es considera el millor de la saga familiar.Va morir en un accident de cacera:


9.- El monestir on es va haver de retirar tenia un nom relacionat amb aquesta escena religiosa, tan repetida:

10.- Creia que la natura s'havia equivocat amb ella i que havia d'haver estat un home i tenir poder, per això menyspreava el seu marit qui, pobret, no va fer res més que respectar la legalitat vigent. No sabem quan va morir, molta gent li va agafar mania i estava força aïllada però gràcies a ella sabem moltes coses de la seva època i dels fets d'aleshores. Molts dels que explica s'havien esdevingut quan era petita i d'altres, quan ja era al convent, per això es considera que la part central de la seva immensa obra és la més 'realista'.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

anna comnena,
castillo

Orio43 ha dit...

Anna Comné
http://ca.wikipedia.org/wiki/Anna_Comn%C3%A8

Imatge 1- sogre fallit
Miquel VII Ducas

Imatge 2- enemic
Godofreu de Bouillon

Imatge 3- germanet
Joan II Comné

Imatge 4- Annunciation Melozzo
Es va retirar al monastir de la Verge Plena de Gracia de Constantinopla