3/2/12

EL PERSONATGE OCULT (5)


El nostre personatge ocult encara es viu tot i que ja té molts anyets. Ha estat un dels grans protagonistes de la història recent i per això he intentat evitar les pistes més òbvies tot i que crec que aviat l'endevinareu.




1.- De jove va haver d'anar a la guerra, un dels seus destins va ser la ciutat on s'esdevé el conegut conte al qual fa referència el dibuixet.

2.- El seu pare era fill il·legítim d'un home de negocis jueu, cosa que no es va saber durant anys per diverses raons.



3.- Els seus pares eren mestres. Amb una cultura molt gran, el nostre protagonista també ha excel·lit en el camp de la música i fins hi tot ha gravat algun disc amb el senyor de la fotografia. Ai, aquí només ens toquen la bateria i encara de forma mediocre.

4.- Es va casar amb la seva nòvia de la infantesa, ecologista. Van tenir un nen i una nena, però el nen va morir aviat d'una malatia que en aquella època s'emportava molts infants. La noia treballa a la tele.

5.- Va entrar aviat en política i ja va ser un líder en el temps d'estudi.



6.- Ha estat un polític molt pragmàtic que ha pres decisions controvertides quan ha fet falta. Admira i llegeix el senyor de la fotografia.

7.- Va tenir una molt llarga vida com a dirigent però va ser derrotat a causa d'una moció de censura.

8.- Malgrat el seu pragmatisme i el seu rebuig de la ideologia en la política, durant les seves èpoques amb poder es van aconseguir moltes millores socials, tot i que en alguna ocasió, com sol passar, també es van haver de fer retallades.

9.- Molt fumador, ha estat causa de protestes dels dogmàtics antitabac quan s'ha negat, per exemple, a sortir als mitjans de comunicació si no li deixaven fer la cigarreta.



10.- Ha tingut problemes de salut però sempre ha estat en actiu, col·laborant en iniciatives polítiques i socials de tot tipus i d'alt nivell. Els seus amics són i han estat grans personatges de la història contemporània, fa poc va visitar el cementiri on reposa un d'ells, a l'indret de la fotografia.

Pista complementària (se n'han fet moltes versions però aquesta és l'original).


Una de les frases més conegudes del nostre home diu, més o menys, que periodistes i polítics es troben amb el trist paper d'haver de parlar avui d'allò que no entendran fins demà.

7 comentaris:

Maria Dolors Giral ha dit...

Es tracta de Santiago Carrillo?

Júlia ha dit...

No és espanyol, Maria Dolors.

Anònim ha dit...

És alemany?
Núria

Júlia ha dit...

SÍ!!!!!!!

Anònim ha dit...

Em sembla que es HEMUT SMIT pero no he trobat moltes coses. aquesta vegada t'has passat
castillo

Orio43 ha dit...

Helmut Schmidt

Els músics de Bremen

Christoph Eschenbach,

??

Karl Popper

Una molt bona hamburguesa

Anònim ha dit...

personatge: Helmut Schmidt
1ª fotografia: El conte "Els músics de Bremen", on va prestar serveis militars.
2ª fotografia: Christtoph Eschenbach, músic
3ª fotografia: Karl Raimunt Popper, escritor
4ª fotografia: No l'he trobada
5ª fotografia: una foto d'una hamburguesa, perquè el personatge és nascut a Hamburgo.
Núria