30/12/11

SOLUCIÓ A L'ENIGMA SABÀTIC 100: Sempre n'han passat de tots colors
Copio la resposta del Toni que crec que mereix dos llibres de regal i no només un, a causa de la seva constància i excel·lència. 


Hi havia una errada, el mes de la mort de Niceto Alcalà Zamora va ser el febrer, com molt bé heu corregit.1939 (1.-) Es firma el Pacto Ibérico entre Espanya i Portugal.


1948 (7.-) Mor, a l’exili, Pompeu Fabra.


1949 (15.-) A Buenos Aires mor l’ex-president de la República, Alcalá Zamora, però sembla que va ser pel febrer.


1950 (5.-) Els Estats Units reaunda les relacions diplomàtiques amb Espanya, nomenant com ambaixadors Lequerica i Griffiths.


1952 (4.-) S’aprova la llei de Concentración Parcelaria. 


1953 (8.-) Miró-Sans president del Barça després de la dimissió de Martí Carreto a causa del ‘cas’ Di Stéfano.


1954 (3.-) Ingrid Bergman interpreta, al Liceu de Barcelona, la versió teatral de Juana de Arco en la hoguera de Honegger.


1955 (10.-) Espanya ingressa a l’ONU com a membre de ple dret.


1957 (11.-) Franco s’entrevista amb el secretari d’estat nord-americà Foster Dulles.


1961 (2.-) L’empresa EDIGSA edita el primer disc, amb fragments del Poema de Nadal. 


1962 (12.-) A Barcelona s’inaugura El Corte Inglés.


1963 (13.-) Grups d’extrema dreta incendien el Casal de Nostra Senyora de Montserrat, es crea el Tribunal d’ordre Públic i es clausura Òmnium Cultural.


1965 (14.-) Clausura del Concili Vaticà II.


1967 (6.-) Durán Farrell admet, al Círculo de Economia i davant del ministre López Rodó, haver negociat amb representants de Comissions Obreres.


1969 (9.-) Es constitueix la Coordinadora de Forces Polítiques de Catalunya.


Mercès a tothom per la participació i seguiment!!! 


No és un adéu per sempre, és un adéu per un instant!!! 


BONA ENTRADA D'ANY!!!!! QUE SIGUI HISTÒRICA I OPTIMISTA, AIXÒ DE LA CRISIS ÉS COM ELS PROGRAMES METEOROLÒGICS, ET DIUEN I REPETEIXEN QUE FA TANT DE FRED QUE SURTS AL CARRER I EN TENS, ENCARA QUE NO EN FACI TANT!!!


Als interessats per la història res no ens ha d'espantar, n'hem vist -o llegit- de molt més grosses i en veurem de pitjors, no s'hi pot fer res!!! És la vida i el tarannà de l'espècie humana!!! Ja en temps bíblics les vaques magres venien darrere de les vaques grasses i a l'inrevés...2 comentaris:

Miquel ha dit...

La meva benvolguda Júlia : Gràcies per aquestes estones sabàtiques. Encara que de vegades em fas rabiar per no poder endevinar més de dos o tres personatges...Se que quan tens ocasió, o el tema t'interessa, sempre panses a donar-me una visita. S'agraeix. Et desitjo un bon any entrant per a tu els teus i Poble Sec. Per cert, deuries posar un dia a la setmana un poema ...són magnífics

Júlia ha dit...

Gràcies, Miquel, aquests dies tinc una mica parats els poemes, cert, però penso anar penjat gairebé tota la 'meva obra', no pateixis.