6/5/11

SOLUCIÓ A L'ENIGMA SABÀTIC 66: Històries de la Dàcia



Com heu endevinat, la parella de l'enigma eren Carles o Carol II de Romania i la seva amistançada i després esposa Magda -o Elena- Lupescu.

La primera fotografia pertanyia a Anna de Borbó-Parma, jove d'aquest rei, ja que es va casar amb el seu fill Miquel. Ambdós són vius i a finals dels noranta van poder tornar a Romania, on resideixen. Miquel és fill del primer matrimoni de Carol, amb Helena de Grècia, tieta de la nostra Sofia, a qui, segons diuen, estimava molt. Helena va quedar tipa del marit, el matrimoni va ser un fracàs. Segons diuen, els atributs sexuals del monarca eren extraordinaris i excessius, aspecte personal que provoca problemes copulatoris. Podeu satisfer la tafaneria sobre tema tan punyent aquí. 



La segona fotografia corresponia al monestir Curtea de Arces, ont està enterrat aquest inefable rei, junt amb la seva esposa Magda Lupescu. Després de la caiguda del comunisme van traslladar allà les seves restes.




La segona fotografia mostra a  Ion Gigurtu, primer ministre romanès, partidari d'alemanya, i l'alemany Ribbentrop, pel juliol de 1940. Les lluites sagnants entre grups de poder a l'època van provocar moltes tragèdies al país.




La següent correspon a una escultura antiga d'un guerrer daci, a l'Arc de Constantí. Els dacis eren els antics romanesos, Romania és una mena d'illa de llatinitat en la zona, per això el seu idioma és germà del nostre.




La fotografia de Rio de Janeiro recorda que en aquesta ciutat es va casar la nostra parella.


El poema era de Nicolea Prelipceanu, poeta romanès. Aquí podeu trobar un bon recull de grans poetes d'aquell país, divers i complicat, encara molt poc conegut per nosaltres, molt més que la pàtria de Dràcula i dels cacos organitzats que manguen coure.