23/2/11

CICLE DE CONFERÈNCIES 'ALTRES BARCELONES'

TOT HISTÒRIA ASSOCIACIÓ CULTURAL PRESENTA

CICLE DE CONFERÈNCIES ALTRES BARCELONES

A CÀRREC DE L’HISTORIADOR DANI CORTIJO
Dimecres dia 2 de març: LA INVENCIÓ DEL BARRI GÒTIC. Molts turistes visiten el “Barri Gòtic” sense saber que aquest va ser creat entre els segles XIX i XX i que gran part dels seus elements són simples recreacions. Sense anar més lluny, la façana de la catedral és contemporània i el pont del Carrer del Bisbe és del 1928.

Dimecres dia 6 d’abril: LA BARCELONA BRUTA. Malgrat els serveis de neteja s’esforcen per mantenir la ciutat neta, el centre de Barcelona continua estant encara especialment brut. Aquest problema ve de lluny. La descripció de les pèssimes condicions higièniques de la ciutat en el passat i els costums escatològics dels seus ciutadans són l’eix d’aquesta xerrada.

Dimecres dia 4 de maig: LLEGENDES DE LA BARCELONA VELLA. Molts pensen que les llegendes només poden ambientar-se a pobles recòndits, però Barcelona té un ric patrimoni llegendari des de l’edat antiga fins l’actualitat. Aquestes narracions, tot i no ser fets històrics reals, ens ajuden a entendre la mentalitat de la societat barcelonina que les va crear en diferents moments històrics.

Dimecres 8 de juny: BARCELONA AL SEGLE XIX. LA CIUTAT INSURRECTA.Segons Friedrich Engels, Barcelona fou la ciutat amb més lluites de barricades durant el segle XIX. Moltes de les seves revoltes a més, presenten anècdotes ben curioses com ara cavalls abatuts per armaris, avalots iniciats per borratxos o conspiracions gestades a les xocolateries.

Lloc de realització de les conferències: Centre Cultural Nau Ivanow (carrer d’Hondures, 28- La Sagrera) Metro línies 1, 9 i 10 La Sagrera i Estació de RENFE La Sagrera. Autobuses: 34, 35, 71, 126


A les 19 hores.


Aforament limitat: confirmar assistència a tothistoria@gmail.com

ENTRADA LLIURE