9/11/10

En la mort d'un excursionista: Francesc Beato, el CEC i nosaltres

Reprodueixo la nota rebuda de Pau Vinyes, amb la notícia de la tràgica mort de Francesc Beato, amb un fill i una neboda. L'excursionisme és allò que en diríem 'l'esport nacional' encara que avui hagi canviat força, convertit en ocasions en frívol treaking decathlonero i no tingui el lloc que mereixeria en els informatius i noticiaris. Els grans personatges del nostre passat recent van practicar un excursionisme cultural més que no pas esportiu i gràcies a aquesta activitat hem descobert i estimat el país molts de nosaltres. Si observem la informació que es dóna de l'activitat excursionista en comparació, per exemple, amb l'activitat castellera, ens adonarem de seguida del greuge comparatiu.

Francesc Beato era una persona molt coneguda i activa en el sector i que els mitjans de comunicació s'hagin fet  tant poc ressò del tràgic fet mostra com van les coses en aquest país que tothom reivindica i del qual tanta poca cura tenim moltes vegades.

Crec important incloure al blog un record per a Francesc Beato, ja que és també història, història de l'associacionisme, història del CEC, Història de Catalunya, en definitiva.
     Júlia

Informació rebuda de Pau Vinyes:



Companys i companyes,

Avui he rebut la tràgica notícia de la mort de Francesc Beato i Vicens, membre del Centre Excursionista de Catalunya i ànima dels Aplecs Excursionistes de Catalunya. Fa tot just una setmana m'havia entrevistat amb ell per a demanar-li informació - era un arxiu vivent- sobre persones i clubs relacionades amb els esports d'hivern. Estic col·laborant amb l'Enciclopèdia de l'Esport Català i la seva ajuda m'era del tot valuosa. Gràcies a ell he pogut esbrinar algunes dades, però la seva prematura mort m'ha deixat trastornat i aixafat. És una trista i horrorosa notícia. Pel poc que el vaig tractar em va obrir la seva saviesa i m'oferí la seva col·laboració. Ens hem quedat orfes d'un savi, impulsor i ànima de l'excursionisme català.

Gràcies Francesc.

Notícia FEEC

Mor Francesc Beato
El passat 7 de novembre morí Francesc Beato i Vicens, juntament amb el seu fill Oriol i la seva neboda Montserrat, en un accident de circulació a Riudoms.

Francesc Beato, de 60 anys, es dirigia a Siurana per preparar una excursió col·lectiva amb motiu de la reobertura del refugi Ciríac Bonet que el Centre Excursionista de Catalunya té en aquest poble del Priorat.

El funeral tindrà lloc al tanatori de Sancho de Ávila de Barcelona el dimecres 10 de novembre a les 10.45 h del matí.
Sens dubte aquesta ha estat una notícia molt tràgica i la FEEC vol mostrar el seu més sentit condol a familiars, amics i companys d'en Francesc.


--
Pau Vinyes i Roig 
Historiador     
Sant Andreu de Palomar, Catalunya
http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/view/id/4007
http://opinioandreuenca.blogspot.com/